Kütahya’lı hayırseverlerin desteği ile Malawi’de Su kuyusu açıldı

389

TDV Kütahya Şubesi, Kütahya’lı hayırseverlerin desteği ile Malawi’de su kuyusu açtı.
İl Müftüsü ve TDV Kütahya Şube başkanı Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kütahyamızın her tarafı pınarlarla akıyor. Ama o bölgelerde su yerin altında. Oradan çıkarmak ve depo etmek gerekiyor. Hayırseverlerin desteği ile açılan su kuyusu ve vakıf çeşmesinden uzun yıllar boyunca insanlar istifade edecektir. Biz onlara hayat olduğumuz müddetçe, onlar da bize hayat olacaktır.
TDV Genel Merkezi susuzlara ab-ı hayat oluyor. Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtasında, maddi zorluklar nedeniyle su çıkarılamıyor. İnsanlığın hizmetine sunulması noktasında vakıf olarak “Bir Damla Hayat” projesini geliştirdi.
Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi projesi ile özellikle Afrika ve Asya insanının günlük ihtiyaçlarının karşılanması ve tarım alanında kuraklıktan dolayı yaşanan verimsizliğin önüne geçilmesini hedefliyor.
Vakfımızca yürütülen sondaj su kuyuları, istenilen derinlikte sondaj makinesi ile açılması, daha hijyenik su teminine imkân vermesi nedeni ile en çok tercih edilen kuyu tipidir.
Bu kuyular derinliğine, toprak türüne, yapılacağı mevkiinin merkeze uzaklığına göre farklı maliyetler oluşturmaktadır. Kuyularımız 50- 500 metre derinlikler arasında açılan, elektrik ve güneş enerjisiyle çalışan uzun ömürlü kuyulardır. 10 – 40 ton hazneli depolarda muhafaza edilen su 8 – 18 muslukla insanların erişimine sunulmaktadır. İhtiyaç halinde hayvanların kullanımı için de özel bölmeler yapılmaktadır. Kuyularımızın yapımı 2-6 ay arasında tamamlanmaktadır” dedi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir