Kütahya BİLSEM YAZ-EK Proje Toplantısı yapıldı

1755

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamalarının Desteklenmesi kapsamında kabul edilen “YAZ-EK; Yapay Zekâyı Eğitimde Kullanma Projesi” Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi’nde başladı.
Kütahya Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kütahya Bilim ve Sanat Merkezinin (Kütahya BİLSEM) TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya İl Özel İdaresi ve Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün de paydaş olarak katıldığı proje kapsamında 5 gün boyunca verilecek eğitimlerde Kütahya’da görev yapan 24 öğretmenin yapay zekâ ve veri madenciliği üzerine deneyim kazanması, yapay zekâ ve veri madenciliğinin yazılım ve donanımlarına hâkim olması ve teknolojik pedagojik alan bilgisi yeterliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Projeye ilişkin olarak Kütahya BİLSEM’de düzenlenen toplantıya katılan Rektör Uysal’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi de eşlik etti. Burada Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit tarafından karşılanan Üniversite heyeti ilk olarak Kütahya BİLSEM’de yürütülen etkinliklerle ilgili bilgiler aldı.
Burada katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Uysal, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin YAZ-EK projesine destek vermekten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu bildirerek Dumlupınar Üniversitesinin eğitimde yeni teknolojilerin kullanılmasını savunan ve eğitim programını bu yönde güncelleyen kurumlardan biri olduğunu dile getirdi.
Törende ayrıca proje yürütücüsü Dr. Kemal Karabuçak da katılımcıları proje ayrıntıları konusunda bilgilendirdi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir