Tavşanlılı sporcular 11 madalya kazandı

3549

İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi’nde düzenlenen, 3. İller Arası Cengiz Deniz Karate Şampiyonası’na katılan Tavşanlı sporcular, 8 tane birincilik madalyası ve 3 tane ikincilik madalyası olmak üzere Ferdi ve Takım müsabakalarında toplamda 11 madalya ile yarışmayı tamamladı.
6 Ağustos 2021 Tarihinde İstanbul’da, Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi’nde düzenlenen, 8 ilden 35 takımın 420 sporcusunun katıldığı 3. İller Arası Cengiz Deniz Karate Şampiyonası’na Tavşanlı 7 sporcuyla 7 kategoride katıldı. Sporcular, 8 tane birincilik madalyası ve 3 tane ikincilik madalyası olmak üzere Ferdi ve Takım müsabakalarında toplamda 11 madalya ile yarışmayı tamamladı.
Derece alan sporcular şöyle:
Zeliha Duymuş: Genç Bayan Ferdi Kata
İremsu Bilgi: Genç Bayan 48kg Ferdi Kumite
İrem Esen: Genç Bayan 59kg Ferdi Kumite
Sinem Öztürk: Genç Bayan +59kg Ferdi Kumite
Genç Bayan Takım Kumite
• İremsu Bilgi
• İrem Esen
• Beyza Gün
• İlknur Tetik
Hüsnü Demirhan Karaçoban: Genç Erkek 61kg Ferdi Kumite
İlknur Tetik: Genç Bayan 59kg Ferdi Kumite
Beyza Gün: 21 Yaş Altı Genç Bayan 50kg Ferdi Kumite
GÜREŞ
6-7-8 Ağustos 2021 tarihlerinde Geleneksel Balıkesir Kurtdereli Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı, minder güreşi yapmasına rağmen ilçeyi temsil etmek ve sporcuların maç tecrübesi kazanması adına bu tarz müsabakalara da katılıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Edirne Kırkpınar Güreşlerinde üstün performans gösteren sporcular bu müsabakanın ardından Balıkesir güreşlerinde de Tavşanlı’yı en iyi şekilde temsil etti. Maçların saatlerce sürdüğü organizasyonda güreşçiler büyük mücadele ortaya koydular. Antrenör Ahmet Yaşar Yıldız, “Bizim asıl branşımız serbest stil minder güreşi fakat bu tarz maçlara katılmak bize çok artı katıyor sporculara kondisyon sağlayıp maç açığını kapatıyor” dedi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir