Çiniciler Çarşısında Yeni Başkan Nida Olçar

2322

Kütahya’da yapılan seçimle Çiniciler Çarşısı Kooperatifi Başkanlığına seçilen Nida Olçar, çininin başkenti Kütahya‘ya layık modern bir çarşı için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.
Kentteki bir restoranda yapılan toplantıda kooperatifin eski yönetimi feshedilerek yeni yönetimin seçimi yapıldı.
Yapılan seçimle Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, kooperatifin yeni başkanı olarak seçildi.
Olçar, seçim sonrası yaptığı konuşmasında çiniciler çarşısının kuruluşuna katkı sağlayan, çinicilerin sorunlarına çözüm arayan herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Modern bir çiniciler çarşısı için kolları şimdiden sıvadıklarını dile getiren Olçar, şöyle devam etti: “Bizler 253 mağaza 161 üye ve yeni seçilen yönetim kurulu arkadaşlarım ile Çininin Başkenti Kütahya‘mıza layık modern bir çarşı için kolları şimdiden sıvadık. 27-31 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 700 bin aracın geçinin tahmin edildiği tarihlerde Kütahya Alışveriş Günleri Etkinliğine imza atmak için çalışmalarımıza başladık. Sayın valimiz belediye başkanımız vekillerimiz ve kurumlarımız ile birlik ve beraberlik içinde ki Çiniciler Çarşısı esnafımız ile üzerimize düşen her göreve hazırız. Allah utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun.”
Belediye Başkanı Alim Işık da konuşmasında, Çiniciler Çarşısı Kooperatifinin belediye ile olan dava olmasından dolayı buraya bugüne kadar herhangi bir çalışma yapamadıklarını, ancak bundan sonraki süreçte güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi.
Şimdi artık yeni projelerin uygulama zamanının geldiğine vurgu yapan Işık, “Şimdi muhatap alınacak yeni bir yönetim var. Bundan sonrası için Kütahya Belediyesi ve çarşı yönetimimiz ortaklaşa, bizim de hayalimiz olan ve şu ana kadar hemen hemen tüm resmi hazırlıklarını tamamladığımız yeni projelerimizi uygulama zamanı geldi. Kütahya Belediyesi olarak Çiniciler Çarşısı Gençlik Merkezi ve Vazo Kule projelerimizi hayata geçireceğiz. Yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyorum. Yıllarca Kütahya çinimizin markaya dönüşmesinde katkısı olan tüm çinicilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, buradaki konuşmasında, şunları dile getirdi: “Çini ve çini sanatına emek vermiş, gönül vermiş, 25 yıl sonra tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu tarihi güne beni davet eden yönetim kurulan çok teşekkür ederim. Sıkıntılı bir süreç olmuş, yapılmak istenen bir çok şey yapılamamış ama şimdi Sayın Belediye Başkanımızın da bahsettiği gibi bir çok şey halledilmiş artık Çarşı Yönetimi kısmına geçiyoruz. Mecliste sizin sesiniz olabilmek için, çini ve çini sanatçılarını anlatabilmek için defalarca konuştum. Çiniyi başkalarına kaptırmamak için çini esnafımızın ve çini sanatçılarımızın en büyük problemini pandemi döneminde ekonomik sıkıntı sürecinde kürsü de defalarca anlattım. Bu sizin hakkınızdır. Çok büyük bir hayal ile 25-30 yıl önce bu çarşı düşünülmüş çok güzel bir proje. Bu projede emeği geçen şuan da yeni Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin.”
Çini alanında çok güzel işlerin, üretimlerin yapıldığını ifade eden Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin ise, yapılan üretimin pazarlanması amacıyla oluşturulan alanların oldukça önemli olduğunu söyledi. Ertekin, yeni yönetimle birlikte Çiniciler Çarşısı’nda yapılacak çalışmaların şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kütahya Valisi Ali Çelik’in Onursal Başkanı olarak seçildiği ve Olçar başkanlığındaki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu: Ali İhsan Ören, Süleyman Kaymak, Kadir Yavaş, Yılmaz Kayabaşı, Mesut Göz, Ferit Uluğ, Çetin Kırbıyıkoğlu, Ali Kahraman.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir