DPÜ Takımları TEKNOFEST 2021’e Hazırlanıyor

2453

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin bünyesindeki çeşitli takımlar, TEKNOFEST 2021 için hazırlıklarını hızlandırdı.
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivalinde yer almak için DPü Mühendislik Fakültesinin çeşitli bölümlerinde görev yapan akademisyen ve öğrenciler, bu yıl düzenlenecek festivalde yer almak için çaba sarf ediyor.
Fakülteden alınan bilgiye göre, DPÜ’den İnsansız Hava Aracı kategorilerinde dört, Sosyal İnovasyon kategorisinde iki, roket ile elektrikli araç yarışlarında da birer takım olmak üzere DPÜ’nün toplam 8 takımı, TEKNOFEST 2021 finallerinde yer almak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Buna göre, YUSİ ve FITBOX projeleri Sosyal İnovasyon kategorisinde, DPÜ-YAZTEM KARANDA takımı İnsansız Hava Aracı (Sabit Kanat) kategorisinde, DPÜ-KIZIL KUASAR AQUILA İnsansız Hava Aracı (Döner Kanat) kategorisinde, DPÜ-KIZIL KUASAR ORION ve DPÜ-KIZIL KUASAR ZODYAK İnsansız Hava Aracı (Serbest) kategorisinde, Şahin Roket Takımı Orta İrtifa Roket Yarışması’nda, DUSCART Elektromobil Takımı ise TÜBİTAK Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışları’nda DPÜ’yü temsil etmek için mücadele ediyor.
Bazı kategorilerde eleme aşamalarının devam ettiği festivale katılacak takımlar Ağustos ayı başında kesinleşecek. TEKNOFEST 2021 ise 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir