“Kütahya’nın ön plana çıkması gereken birçok değeri var”

7733

Gündem dışı söz alarak TBMM’de bir konuşma yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın olumsuzluklarla değil, tarihi, kültürü ve sanayisi ile anılmak istediğini vurguladı. Kütahya’nın ön plana çıkması gereken birçok değerinin olduğuna işaret etti.

“OLUMSUZLUKLARLA ANILMAK İSTEMİYORUZ”
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı yaptığı konuşmasında Kütahya’nın kültür ve turizmi hakkında konuştu.
Kütahya’nın, olumsuzlukla anılmak istemediğini dile getiren Erbaş, şöyle konuştu: “Milletvekili seçildiğim günden bu yana Kütahya diyoruz, tarihi, coğrafi, kültürel özelliklerinden bahsediyoruz. ‘’kuruluşun şehri’’ diyoruz. Hayme Anamızın, Ertuğrul Gazi’mizin, Osman Gazi’mizin şehri diyoruz. Mayasında tarihin tüm medeniyetlerinin izlerini barındıran, yüzyıl önce yedi düvele karşı kurtuluş savaşının yapıldığı, düşmana dur denilen, ‘’kurtuluşun şehri’’ diyoruz.
Biz Kütahya olarak, zarar eden Zafer Havalimanı ile anılmak istemiyoruz. Murat Dağı’nda, Simav-Örencik’te ve Domaniç’te çıkarılmak istenen altın madenleri ile yol çalışması süren Tavşanlı – Emet Gediz- Simav, Gediz-Uşak yoluyla anılmak istemiyoruz. 2021 yılında suyu olmayan köylerle anılmak istemiyoruz. 90’lı ve 2000’li yıllarda Türkiye nüfusu 60 milyondu, bizim nüfusumuz 550 bindi, 81 milyonluk ülkemizde hala nüfusumuz 550 bin diyen zihniyetle övünmek istemiyoruz.”

“KÜLTÜRÜMÜZLE, KAPLIACALARIMIZLA, MUHTEŞEM DOĞAMIZLA ANILMAK İSTİYORUZ”
Kütahya’nın ön plana çıkması gereken birçok değerinin olduğuna işaret eden Erbaş, şöyle devam etti: “Bizler, Gediz’de 53 fabrikayla harikalar yaratan esnaf ve sanayicimizle anılmak istiyoruz. Doğa harikası Murat Dağı ile anılmak istiyoruz.
Simav ilçemizde Türkiye’nin en güzel köyü seçilen Kiçir ile yine Simav’da yapılacak olan Sera A.Ş ile Eynal Kaplıcaları ve Gölcük’le, Tavşanlı’da bulunan şifalı Göbel Kaplıcaları ile Emet ve Hisarcık’ta çıkarılan bor madeni ve kaplıcalarımızla, Demirciören köyümüzün çileği ile Yenice köyümüzün domatesi ile Şaphane ve Pazarlar ilçelerimizin kirazı-vişnesi ile Frig Vadisi ile Domaniç Ormanları ile Germiyan Konakları, Yoncalı ve Ilıca ile anılmak istiyoruz. Kütahya spor için yapılmasını umut ettiğimiz stadımızla, belediyelerimizin yapacağı başarılı projelerle övünmek istiyoruz.”
“DÜNYA DEVİ ÇİN’LE
YARIŞIYORUZ”
Kütahya’nın çini, cam ve seramikte önemli bir merkez olduğunu da aktaran Erbaş, “Çinide, camda, seramikte Türkiye’deki üretimin yüzde 80’ini biz karşılıyoruz. Dünya devi Çin ile yarışıyoruz. Konteynır sıkıntısına rağmen ihracat yapıyoruz.
Bu yıl inşallah ihracat rekoru kıracağız. 1.OSB’de 86, 2.OSB’DE 25 firma ile 7.4 milyon ton ihracat yaptık. Bu rakamı da bu yıl yüzde 50 artıracağız. Türkiye için, bölgemiz için, Kütahya’mız için çok büyük önem arz eden Zafer Organize Sanayi Bölgesiyle anılmak istiyoruz.” dedi.

“AİZANOİ HAK ETTİĞİ İLGİYİ GÖRMEK ZORUNDA”
İkinci Efe olarak biline ve dünyanın ilk borsasının bulunduğu Aizanoi Antik Kenti hakkında bilgiler veren Erbaş, “Şimdi dikkatlerinizi Kütahya Çavdarhisar ilçesinde bulunan Dünyanın İlk Borsası Aizanoi’ya çekmek istiyorum. İkinci Efes olarak adlandırılan Aizanoi, dünyanın bilinen ilk borsasına ve dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na sahip olmasından dolayı hak ettiği ilgiyi görmek zorundadır. Kütahya Valiliği himayelerinde, görsel çağa uyumlu bir proje çalışması yapılarak, Türkiye’nin ilk antik kent kısa film festivali Kütahya’da düzenlenecek. Şu ana kadar 600’e yakın başvuru yapıldı. 20 Ağustos 2021’de Arizona’da film festivalinin finali var. İnsanlar merak ederek, Aizanoi’yi araştırmaya başladı. Bu bizi mutlu ediyor. Ama Türkiye’de Arizona’nın varlığından haberdar olmayan milyonlar var. Aizonai’de antik kazılar 12 aya çıkarıldı, kazı faaliyetler, Dumlupınar Üniversitesi’ne devredildi. Bu karardan dolayı Kültür Turizm Bakanlığı’na ve Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. 2022 yılının Aizonai yılı ilan edilmesi talebimizi bir kez daha yineliyorum.” diye konuştu.

“TARIM ÜRÜNLERİNİN TABAN FİYATI İLK BORSADA AÇIKLANSIN”
Dünyanın ilk borsasının Aizanoi Antik Kenti’nde bulunduğuna da dikkati çeken Erbaş, Buradan hem Sayın Cumhurbaşkanımıza, hem Tarım ve Orman Bakanımıza, hem de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza sesleniyorum. Aizonai, bu millete ve topraklara ait çok önemli bir değerdir. Bu değerin anlaşılması için aktivitelere ihtiyaç vardır. Ticaret odaları ile ortak çalışmalar düzenlenerek tarım ürünlerimizin taban fiyatlarını dünyanın ilk borsası Aizonai’de açıklayabiliriz. Buğday ve çay taban fiyatları açıklandı, Sayın Tarım Ve Orman Bakanım, diğer ürünlerimiz buradan açıklanabilir. Borsaya girecek uluslararası bir firmanın ilk gongu buradan çalınabilir. Bu tür faaliyetler mutlaka uluslararası gündem olacaktır. Turizme katkı sağlayacaktır. Tüm milletvekillerimizi ve kıymetli ailelerini daha önce de davet ettiğim gibi Kütahya’ya ve Kütahya’nın güzelliklerini görmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir