“MHP olarak tüm kadrolarımızla Alim Işık’ın yanındayız”

7358

MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Kütahya Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Ruhsen Kumdalı’ nın Kütahya Belediyesi ve Başkan Alim Işık hakkındaki iddialarının mesnetsiz olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Ruhsen Kumdalı’nın açıklamaları ve Eski İl Başkanının İhracı ile ilgili yazılı açıklama yapan Alıç, Türkiye ile Kütahya gündemini yakından takip ettiklerini ve vatandaş yararına olacak her konuda ellerini taşın altına koymaya gayret ettiklerini belirtti.
Yaşanan süreçte Kumdalı’nın iddialarını esef ve ibretle takip ettiklerini belirten Alıç, şunları söyledi: “Hemen hemen her hafta, önce bu hanımefendinin sosyal medya hesabından kanıtsız, ispatsız iddialarını, sonrasında da işbirlikçileri ile planlı olarak sahte sosyal medya hesaplarıyla algı operasyonları yaptıklarını görmekteyiz. Ne yazık ki, siyasette yapıcı olmak yerine yıkıcı, üretken politika izlemek yerine siyasi şov üzerine prim yapmayı tercih eden bu zihniyet halkımızı kandırabildiklerini sanarak kendi kendilerine havalara girmekte, kendileri çalıp kendileri oynamaktadır. CHP Kütahya Belediye Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı, sosyal medyada toplum huzurunda paylaşmış olduğu itham, iftira ve algı içeren farazi yazılarını söz hakkı olan Kütahya Belediye Meclisi’nde resmi belgeleriyle konuşamamakta ve iddialarını kanıtlayamamaktadır.
Mesnetsiz iddialarına karşın elinde herhangi bir resmi belge olmadan Kütahya halkı tarafından kendisine verilen görevini sosyal medyada kötüye kullanan, Kütahya Belediyesini ve çalışanlarını vatandaş huzurunda zan altında bırakan, belediyemizi yıpratıcı ithamlarda bulunup orada çalışan kardeşlerimizi huzursuz eden, emekten bahsedip emekçilere saygısızlıkta bulunan Kumdalı, Kütahya Belediye Meclisi’nde defalarca iddia ve ithamlarının belediyemizin sunduğu resmi belgelerle çürütülmesine rağmen ısrarla kameralar önünde halkımızın huzurunda kendi siyasi reklamını yapma gayretindedir.”
Kumdalı’nın mensubu olduğu parti ile de yıllardır anlaşmazlık içinde olduğunu bildiklerini ve Kumdalı‘nın bu tavırlarını sürdürmesinde kendisini ön planda tutma gayreti ile siyasi geleceğinin kaygısı içerisinde olduğunu gördüklerini de kaydeden Alıç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ruhsen Kumdalı’dan, belediyeden usulsüz nemalanamayanların kalemşörlüğünü yaparken bir taraftan da kendi reklamını yapıp siyasi geleceği için gündemde olma gayretlerini değil, Kütahya lehine yapılan projeleri desteklemesini ve bir zahmet sürekli mesnetsiz iddialarla algı yaratmak yerine yakışanı yapıp memleketimiz için elini taşın altına koymasını beklemekteyiz. Kütahyalı hemşerilerimiz ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alim Işık Beyi dün tanımadık. Kendisi akademik kariyeri olan, aynı zaman da Kütahya halkının teveccühleriyle üç dönem art arda Kütahya milletvekilliğini layığıyla yapmış, bugün de yine Kütahya Belediye Başkanı görevine layık görülmüş, memleketine hizmetlerini aralıksız sürdüren partimizin kıymetli bir mensubudur. Milliyetçi Hareket Partisi tüm kadrolarıyla Belediye Başkanımız Sayın Prof.Dr. Alim Işık’ın yanındadır. Yanında olmaya da devam edecektir. Gece gündüz Kütahya’nın geleceğini aydınlatmak için çaba sarf eden Kütahya Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alim Işık hem partimizin hem Kütahya’mızın bir değeridir. Göreve geldiği günden bugüne üretkenken belediyecilik anlayışıyla birçok projesini hayata geçiren ve özellikle bu yıl içerisinde vizyon projelerine temel atacak Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alim Işık hakkında karalama kampanyası yürüten bu kişilere; yapılan ve yapılacak yatırım ve hizmetleri gölgelemeye çalışanlara en büyük dersi eminim ki; vatandaşlarımızdan alacaklardır. Sayın Kumdalı’dan; haktan, hakkaniyetten, adaletten bahsetmeden önce aynaya sonra kendilerinin iç siyasetine bakmasını ve farazi algılarla değil resmi belgelerle konuşmasını ısrarla beklemekteyiz.”
Alıç, eski il başkanı Ferhan Yıldırım’ın ihraç meselesinin Kumdalı’nın açıklamasıyla bağlantılı olmadığını, İl Kongresi sonrası Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüzüğüne uygun olmayan sebeplerin ortaya çıkmasından dolayı alınan karar olduğunu da sözlerine ekledi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir