Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni

484

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları, Kütahya Valisi Ali Çelik tarafından şehit yakınları ile gazilere takdim edildi.
81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni” kapsamında Kütahya’da Şehit J. Uzm. Çvş. Halil İbrahim Öztürk, Şehit J. Uzm. Çvş. Emre Üçkan ile gaziler P. Uzm. Çvş. Mehmet Başer, P. Uzm. Çvş. Bayram İşcan, J. Uzm. Onb. İbrahim Kızmaz’ın devlet övünç madalyaları ve beratları Kütahya Valisi Ali Çelik tarafından verildi.
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından dua edildi.
Vali Ali Çelik, şehit ve gazilerin künyelerinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyası ve beratları şehit yakınları ile gazilere takdim etti.

“Her zaman yanınızdayız”
Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı bir ömür temennisinde bulunan Vali Ali Çelik, “3 kıta ve 34 ülkede 78 şehitliği olan bir milletin evlatları olarak bu vatan uğruna can veren, şehitliğe niyet eden kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum. Bu vatan uğruna yapılabilecek en büyük fedakârlığı yapan kahramanlarımızın kıymetli ailelerini ailemiz olarak görüyoruz. Varsa sorunlarınızı, sıkıntılarınızı çözmek için her zaman yanınızda, 24 saat emrinizdeyiz” dedi.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni’ne; Vali Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Yusuf Sarıoğlu, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Halil İbrahim Ertekin, Aydın Börü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Fatma Uz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir