Kadınların meslek sahibi olmaları için ortak proje

2508

Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütahya İl Özel İdaresi arasında “Kadınlarımız El Sanatları İle Rehabilite ve Meslek Sahibi Oluyor” projesi kapsamında protokol imzalandı.
Proje gereğince İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla merkez ilçede ve Altıntaş, Çavdarhisar, Aslanapa, Dumlupınar ilçelerinde, kadınlara yönelik çinicilik, nakış ve iğne oyası eğitimlerinin her safhalarını içeren kurslar düzenlenecektir. İl merkezinde Alâ Konağında düzenlenecek olan kursların bitiminde kursiyerlere sertifika verilecek.
Proje kapsamında Çamur Şekillendirme Atölyesi, Çini İşleme/Boyama Atölyesi, Çini Sırlama Atölyesi, Nakış İşleme Atölyesi, İğne Oyası Atölyesi açılacak bu iş kollarıyla ilgili kurslar verilecek.

PROJE 18 AYDA TAMAMLANACAK
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Salonunda yapılan protokol imza törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Ağca Okur katıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in imzalarıyla hayata geçen proje 18 ayda tamamlanacak.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir