“Kuruluşun ve kurtuluşun şehrini el birliğiyle Cumhur ittifakımızla yukarılara taşıyacağız”

8099

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir takım ziyaret ve açılışlar için Kütahya’ya geldi. Kütahya’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yapımı tamamlanan yüzme havuzunun açılışını yapan Kasapoğlu, valilik, belediye, AK Parti ve esnaf ziyaretinde bulundu.
Akkent Mahallesindeki yüzme havuzu açılışında konuşan Kasapoğlu, “Bugün kuruluşun, kurtuluşun şehri Kütahya’dayız. Tarihin, kültürü, sanatın, emeğin ve dostluğun şehri Kütahya’dayız. Hamd olsun ki böylesine güzel bir vesileyle bir aradayız. Bizleri böylesine güzel bir günde, anlamlı vesileyle bir araya getiren rabbimize şükrediyoruz. Başta bu güzel tesis ve bugün itibariyle almış olduğumuz istişare ederek, konuşarak, enine boyuna bu konuları irdeleyerek almış olduğumuz kararlar, yeni projelerimiz, gençlerimiz başta olmak üzere, kadınlarımız başta olmak üzere tüm Kütahya’mız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“GENÇLİK MERKEZİ OLMAYAN İLÇEMİZ KALMAYACAK”
Türkiye son 19 yılda her alanda bir mücadele verildiğini anlatan Kasapoğlu, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü vizyonuyla, liderliğiyle ekonomiden sanayiye, sanayiden sağlığa, sağlıktan eğitime, eğitimden gençliğe ve spora, her alanda bir devrimi idrak ediyoruz, yaşıyoruz. Gelinen noktada her alanda hem yatırımlar; voleyboluyla, basketboluyla, tenisiyle salonlara, salonlardan havuzlara hamd olsun ki her geçen gün bu çıtayı hep birlikte daha yukarılara taşıyoruz. Ve yine bugün gerek Kütahya merkezimiz için gerek Kütahya’mızın birbirinden kıymetli tüm ilçeleri için, köylerine kadar yeni bir şahlanışı hep birlikte konuştuk. Gerek gençlik merkezlerimiz, inşallah Kütahya’mızda Gençlik Merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Bunun müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum ve yine Kütahya’mızda köylere kadar spora erişimi, semt sahalarıyla, futbolu, basketbolu, voleyboluyla en güçlü şekilde sağlayacağız. Yeni sahalar, yeni salonlar, yeni havuzlar. Biz kadın odaklı spor diyoruz, kadınlarımız başımızın tacı, kadınlarımızla birlikte sporu tabana yayma noktasında çok başarılı olacağımıza inancımızı özellikle belirtiyorum. Tüm tesislerimizde kadınlarımız önceliğimiz, o yüzden Kütahya’nın değerli hanımefendilerini bu havuz başta olmak üzere tüm tesislerimizi 7/24 dolu dolu kullanmaya davet ediyorum. Halkımızı spora eriştirmek, bu imkanı sağlamak bizlerin vazifesi ve bunu yerel yönetimlerimizle hep birlikte sağlayacağız. Büyük aşamalar kaydettik ve bunu elbette hep birlikte daha yukarı taşıma kararlılığımız var. Bunu başarmaya mecburuz ve bu çerçevede bugün bir yüzme havuzu açıyoruz. Bizler inanıyoruz ki insanların hayırlısı insanlara faydalı olandır. Görmüş olduğunu bu güzel tablo, kardeşlik tablosu, enerji, birliktelik, oluşturduğu sinerjiyle halkımızın güçlü yarınlara daha güçlü bir şekilde yürümesi için önemli bir imkan. İnanıyorum ki Kütahya’mızda bunu el birliğiyle daha yukarılara taşıyacağız.”
“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN”
“Yüzme bilmeyen kalmasın dedik” diyen “Bundan bir buçuk yıl önce bir hedef koyduk, ilk hedefimiz yüz binde yüz bin kişiydi. Daha sonra geçtiğimiz yıl için 1 milyon hedef koyduk ve pandemiye rağmen ülkemiz genelinde bir milyondan fazla kişiye, genciyle, yaşlısıyla yüzme öğrettik. İnşallah bu çıtayı birlikte yukarıya taşıyacağız. Bu havuzla birlikte inanıyorum ki Kütahya’nın yüzme bilmeyen kalmayan projesinde öncü şehirlerden biri olmasına da çok büyük katkı sağlayacak. Yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzme öğretmeye kararlıyız. Bunun akabinde de yüzmeye verdiğimiz ehemmiyetin, bu anlamdaki stratejik çalışmalarımızın sonuçlarını güçlü bir şekilde aldığımızı belirtmek istiyorum. Şampiyonlarımız yetişiyor, bizi gururla temsil edecek şampiyonlarımızı görüyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte gerek Kütahya’mızdan gerek Kütahya’mızın güzel ilçelerinden, köylerinden de nice şampiyonları her alanda nice yıldızları, bu şanlı bayrağı gururla dalgalandıracak gençlerimizi yetiştireceğiz. Kütahya’mıza, değerli milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza, valimize, bu güzel çabada katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bizlerin bu anlamlı mücadelesi, bu güzel coğrafya, kuruluşun ve kurtuluşun şehri, el birliğiyle inşallah Cumhur ittifakımızla yukarılara taşıyacağız. Bu coğrafyaya, kutlu emanete göz dikenlere de hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz.” diye konuştu.
MURAT DAĞI’NA GENÇLİK KAMPI İNŞA EDİLECEK
Murat Dağı’nda Gençlik Kampı inşa edeceklerini söyleyen Kasapoğlu, “Donanımlı gençler, tarihini bilen, geçmişine vakıf ve geleceğe inançla, azimle, yürüyen gençler; Murat Dağı’nda inşa edeceğimiz Gençlik Kampı, Türkiye’nin dört bir yanından gençlerimizi burada ağırlayacağız. Gerek Domaniç gerek diğer noktalarımızda gençlerimiz tarihini hem öğrenirken hem diğer kardeşleriyle tanışırken, kaynaşırken, kucaklaşırken aynı zamanda onları yarınlara hazırlama noktasında da inovatif noktada, sanatsal noktada, sportif noktada her türlü eğitimi buralarda vermeye gayret edeceğiz. Biz milletimizi bu anlamda gerçekten bugüne kadar bu aziz milletin göstermiş olduğu performans, bu anlamdaki desteği bizim en büyük ilham kaynağımız. İnanıyorum ki gerek bilimde gerek sanatta gerek girişimci olarak ve gerekse donanımlı anneleri babaları olarak gençlerimiz her alanda olduğu gibi sporda da bizleri en güçlü şekilde temsil edecekler. Tabi sporu her zaman pek çok branşıyla destekliyoruz. Atletizm, jimnastik, satranç, yüzme, güreş, tekvando… 60’tan fazla branşı destekliyoruz ve Kütahya’da da her branşta müthiş yetenekler var. Yetenek taraması projesinde öncü illerden bir tanesi Kütahya. Yine el ele vereceğiz, bu anlamdaki ilgileri, destekleri için değerli ailelerimize teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Kütahya’nın yıldızları her alanda bizleri gururlandıracaklar. Tabiki bizim için her geçen gün çıtayı yukarı koymak bir felsefe. İki günü eşit olan ziyandadır, bizim inancımız, hayat tarzımız bu. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde tüm arkadaşlarımızla birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin bizlere sağlamış olduğu kolay eşgüdüm, üçlü eşgüdüm ve bunun pratik sonuçlarını birer birer alıyoruz ve nice tesisleri ülkemizin dört bir yanında kazandırıyoruz. Çok güzel çalışmalar gerçekleşiyor, adeta ülkemizi spor tesislerimizle, gençlik yatırımlarımızla ilmek ilmek örüyoruz. Bu güçlü işbirliği, bu güzel kardeşlik tablosunun da bir sonucu. Bu anlamda bundan sonraki süreçte de sizlerle yine güzel vesilelerle bir arada olmayı ümit ediyorum ve yarınlara yılmadan, yorulmadan kardeş olarak bir olarak güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Bugünlerimiz, yarınlarımız, tüm çalışmalarımız ilimiz için, ilçelerimiz için, kadınlarımız için, gençlerimiz için hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
“HAZIRLANAN TÜM PROJELER KÜTAHYA’DA UYGULANACAK”
Kütahya Valisi Ali Çelik, Bakan Kasaopluğu’nu Kütahya’da ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Sayın Bakanımız yoğun bir programın akabinde ilimize teşrif etmiş olmasına rağmen her dakikasını ilimizin Dumlupınar’dan Domaniç’e, Simav’dan Çavdarhisar’a kadar spor, tesis ve sporcu alt yapısının, spor kültürünün gelişmesi için bize zamanını ayırdı. Bu anlamda şükranlarımızı arz ediyoruz. Son dönemde ilimizdeki tesisleşme sayısında yaklaşık 16 olan spor tesisi sayısı 38’e, 3 olan kredi yurt sayımız 12’ye yükseldi, çok teşekkür ediyoruz. Sayın bakanımızın sporcu kültürü ve alt yapısının gerçekleştirilmesi için bazı davranışların kazanılması, sadece futbol kültürünün değil de diğer branşlarda da spor alt yapısının güçlendirilmesi için sokak basketbolu anlamında, 3×3 sokak basketbolu, ofiste egzersiz projesi, yetenek tarama testi, özellikle atletizm anlamında gülle atmadan uzun atlamaya kadar birçok sporcumuzun kazandırılması bu yetenek tarama testinin sayesinde ortaya çıkmıştır. Bu projelerin devam edilmesi için bizlere açık talimatları, bizlerin sahada bunların uygulayıcısı olması için de talepleri söz konusu. Bu anlamda da yeni gelen bu projelerin ilimizde uygulanmasına devam edilecek. Çok yoğun bir süreçte ilimizin sorunlarını yakinen takip etti, bu anlamda da tekraren kendilerine saygılarımızı arz ediyorum. Açılacak tesisimizin de yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında şu ana kadar 4 bin 500 vatandaşımıza ulaşılmış durumda, bu tesisle birlikte hedef 15 binin üzerindeki vatandaşımızın yüzme bilmesi konusunda çalışmalara da devam edeceğiz. Bu süreçle birlikte son 2 buçuk 3 yılda yaklaşık 22 milyon TL’lik doğrudan yatırımın, spor totoda ilçe ve belediyelerimize yapılan yatırımlar hariç kazandırılması için ilimiz adına ayrıca şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah memleketimiz açısından hayırlara vesile olur.”
“YAPTIĞINIZ DESTEKLER KARŞILIKSIZ KALMADI”
Belediye Başkanı Alim Işık da, Kütahya’nın gerek sporcu sayısı gerekse kulüp sayısı açısından nüfusuna oranlandığında Türkiye’nin ilk 5 ilinden birisi olduğunu kaydederek şöyle devam etti: “Dolayısıyla sporcumuz ve buna göre kulüp sayılarımız yeterli, bundan sonra yapacağınız katkılarla birlikte inanıyorum ki tesislerimizin hızla tamamlanmasıyla şehrimiz ülkemizin spor camiasına katkılarını artırmaya devam edecek. Özellikle 1 konuda teşekkürü sizlerle tekrar paylaşmak isterim. Birincisi, bizim de içinde bulunduğumuz ve geçen yıl bölgesel amatör ligden profesyonel lige yükselen toplam 9 takımımızın hakkının korunması ve hak ettiği yere gelmesi konusunda sizleri ve değerli federasyon yetkililerimizin emekleri oldu. Özellikle teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz 3. Ligde belediye Kütahyaspor’umuzun en başarılı takım konumuna yükseldiğini de paylaşmak isterim. 67 takım içerisinde ilk ikide olmak bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Yaptığınız destekler karşılıksız kalmadı, inşallah kalmayacak. Hedefimiz bu yıl 3. Lig şampiyonluğu, hedefimiz birinci lige yükselmek, onun için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda belediye Kütahyaspor kulübümüz altında yaklaşık 800, mahallelerimizden alt yapı kurduk. Bu yıl pandemiden dolayı amatör spor kulüplerimiz birçok faaliyetini yapamadı. İkinci teşekkürümüz; Yoncalı bölgemizde belediyemize ait 25 dekarlık bir alanı gençlik ve spor il müdürlüğüne tahsis ederek yaklaşık 5 milyon liraya yakın bir üst yapı katkınız başladı, en yakın zamanda futbol takımlarımızın kamp yapabileceği bir spor kompleksine kavuşmayı hedefledik, bundan dolayı da teşekkür ediyorum. Kütahya Belediyespor kulübümüz var, altında 12 branşımız var; atletizm başta olmak üzere boks, güreş, bisiklet, voleybol gibi branşlarda bin 200’e yakın lisanslı sporcumuz var. Erkek Voleybol takımımız ikinci ligde ilimizi temsil ediyor. 6 adet milli sporcumuz var, bunların sayısını artırmak istiyoruz. Yapacağınız her türlü katkı ve destek Kütahya’daki spor camiasını ziyadesiyle mutlu edecektir. Amatör spor kulüpleri federasyonuna elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. Son sözüm; Kütahya’mızın en büyük talebi bir stat ihtiyacımız.”
AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Ahmet Tan ve Ceyda Çetin Erenler de birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi dualarla kesildi. Yüzme havuzunu inceleyen Kasapoğlu, daha sonra valilik, belediye, AK Parti ve esnaf ziyaretinde bulundu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir