Tavşanlı’daki halk pazarlarının durumu

1482

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla bu haftadan itibaren Perşembe ve Cuma günleri sebze ve meyve pazarının saat kulesinin bulunduğu alanda, konfeksiyon pazarının da Cumhuriyet Meydanı’nda kurulduğunu söyledi.
İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun bu kararına Tavşanlı Belediyesi olarak itiraz ettiklerini ve kararın imza bölümüne şerh koyduklarını anlatan Başkan Güler, “Hıfzıssıhha Kurullarının kararları bağlayıcıdır. Pazarın bu şekilde açılmasına yönelik karar oy çokluğuyla kabul edildi. Bizim bu karara her ne kadar şerhimiz olsa da böyle bir sonuç ortaya çıktı. Buna hep birlikte uyacağız” dedi.

İLÇE HIFZISSIHHA KURULUNUN KARARI BAĞLAYICIDIR
Sosyal medyada bu karar üzerinden Tavşanlı Belediyesi ve Tavşanlı Kaymakamlığını yıpratma amaçlı bazı yorumların yapıldığına şahit olduklarını dile getiren Başkan Güler, “Tavşanlı Belediyesi olarak bu kurulda sadece 1 oy hakkımız var. Heyet oy çokluğu ile bu kararı aldığında yine şerhimi koydum. Ancak gelinen süreçte bu karara uyacağız. Bu anlamda da bu hafta itibariyle sebze ve meyve pazarı saat kulesinin olduğu alanda kurulacak. Konfeksiyon pazarı da Cumhuriyet Meydanı’nda açılacak. Bu gelip geçici bir durum. Sosyal medyada bu hususta iyi niyetli yorumlar olduğu gibi Tavşanlı Kaymakamlığı ve Tavşanlı Belediyesi’ni zan altında bırakan ve siyasi mesajlar içeren yorumlar da oluyor. Bu durumu vatandaşlarımızla paylaşmak istedim. Bizim talebimiz değildi” diye konuştu.

“HER ZAMAN HEM ESNAFIMIZIN HEM PAZARCIMIZIN YANINDAYIZ”
İlçe merkezinde kurulan pazarın sadece pazarcılara değil, buradaki esnaflara da önemli ölçüde katkı sağladığına işaret eden Başkan Güler, “Kamuoyunda Tavşanlı Belediyesi’nin esnafın ve pazarcının karşısında olduğu yönünde algı oluşturulmaya çalışılıyor. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Biz Tavşanlı Belediyesi olarak hem pazarcılarımızın hem de tüm esnaflarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
Getirilen çok değişik önerilerin bulunduğunu ve bu önerilere de tamamen art niyetli baktığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Getirilen önerilere bakıyoruz hiç samimi değiller. Gündem bugün oluştu diye bugün konuşuluyor. Bir yerlere mesaj verme düşüncesi biraz daha ön planda. Ben buradan hareketle tüm esnaf odalarımızın başkanlarına sesleniyorum. Lütfen üyelerinize alınmış olan tedbirlere uyma noktasında çağrıda bulunun. Alınan tedbir kararlarına sıkı sıkıya uyulması; ilimizin turuncudan sarı, hatta maviye geçme noktasında önemli sorumluluktur” şeklinde konuştu.
Son genelgede; lokanta, kafe, kahvehane ve çay ocaklarının yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul edilmesinin talep edildiğini vurgulayan Başkan Güler, “Tavşanlı Kaymakamlığında yaptığımız toplantıda Kahveciler Odası Başkanımız, çay ocaklarının bulunduğu alanlarda bazı tabure ve masaların kaldırıldığını ifade etti. Biz de bu konuda yayınlanan bir talimatın olduğunu belirttik. Toplum sağlığı açısından yüzde 50 oranında müşteri kabul edileceği hususunun önemli olduğunu belirttik. İnşallah bir an önce şu pandemiden kurtulup eski günlerimize döneriz” dedi.

MARKETLERE YÖNELİK DENETİMLER ARTACAK
Marketler konusunda da kısa bir açıklama yapan Başkan Güler, ilçedeki marketlere yönelik denetimlerin sıklaştırılacağını bildirdi. Güler, “İlçemizde ulusal anlamda çok sayıda market bulunuyor. Ayrıca esnaflarımızın işlettiği marketlerimiz de var. Buralarda çok fazla sirkülasyon oluyor. Önümüzdeki haftadan itibaren marketlerde özellikle indirim günleri gibi uygulamalarının yapılmaması ile ilgili kesin karar alacağız. Herkes nasıl kurallara uyuyorsa bu marketlerimiz de uyacak. Bu yöndeki denetimleri de sıklaştıracağız” diye konuştu.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir