İHH Kütahya Suriye’deki Sığınmacı kamplarını ziyaret etti

517

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği yöneticileri, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ve Suriye’nin İdlib kentindeki kampları ziyaret etti.
Dernekten yapılan açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın savaşın başlangıcından bu yana çalışmalarını 10 koordinasyon merkeziyle sürdürdüğü belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen dernek başkanı Mustafa Yenipazar, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Dernek yöneticileri ile birlikte bölgeye ziyarette bulunduklarını aktaran Yenipazar, şunları kaydetti:
“İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan 6 konteyner kent ve 27 çadır kentte 150 binden fazla insanın yaşıyor. 61 fırın, 30 mutfak ile mültecilere yemek ulaştırılıyor. 35 ücretsiz giyim mağazasıyla mülteciler ihtiyaçlarını karşılıyor. 14 tesisle sağlık hizmeti veriliyor. 1 üniversite, 43 okulda öğrenciler eğitim alıyor. Reyhanlı’da inşa edilen çocuk yaşam merkezinde 990 yetim çocuk kalıyor. Her ay 10 binden fazla yetim çocuğa yardım yapılıyor. Çalışmaları yerinde görmek ve ihtiyaç tespiti için dernek yöneticilerimizle bölgeyi ziyaret ettik.”
Havaların soğumasıyla birlikte kamplarda yaşamın zorlaştığını da kaydeden Yenipazar, başlatılan yeni kampanya ile bölgeye insani yardım ulaştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir