“Bu güzelliği ilimize ve ülkemize kazandırmalıyız”

593

İkitaş Kanyonu’na hayran kaldığını ifade eden Vali Çelik, “Tarihi kalesi, kaplıcalara yakınlığı ve doğasıyla eşsiz bir yer. Bu güzelliği ilimize ve ülkemize kazandırmalıyız” dedi.
İlk olarak İkitaş Kanyonu’nda yürüyüş yapan Vali Ali Çelik, kanyonun turizme kazandırılması için neler yapılması gerektiğine dair Emet protokolüyle istişarelerde bulundu.

“EŞSİZ BİR YER”
Büyüleyici manzaraları ve doğasıyla 7 km. uzunluğundaki İkitaş Kanyonu’na hayran kaldığını ifade eden Vali Çelik, “Tarihi kalesi, kaplıcalara yakınlığı ve doğasıyla eşsiz bir yer. Bu güzelliği ilimize ve ülkemize kazandırmalıyız” dedi.
Vali Çelik daha sonra Kazıklı Voyvoda veya Kont Drakula olarak anılan Eflak Prensi Vlad Tepes’in esir edildiği yer olduğuna inanılan tarihi Eğrigöz Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

“EĞRİGÖZ KÖYÜ YOLUNDA SONA YAKLAŞILDI”
Emet ilçesine bağlı Küreci, Musalar, Samrık yol ayrımı ile Eğrigöz köyü arasındaki 8 km. yolda sona yaklaşıldığını belirten Vali Çelik, “1 milyon 200 bin TL maliyetli yol ile köylerimizin ulaşım standardı yükseltilerek önümüzdeki yılda da asfalt çalışmasının tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.
Vali Çelik’e İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Genel Meclisi üyeleri Halil Mallı ile İsmail Elmacı eşlik etti.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir