Uluslararası öğrenciler 500 fidanı toprakla buluşturdu

577

Kütahya’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler, kendileri için düzenlenen etkinlikte 500 fidanı toprakla buluşturdu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), üniversitelerinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler için fidan dikim etkinliği düzenledi.
Evliya Çelebi yerleşkesi içinde bulunan fidan dikim sahasında pandemi tedbirleri alınarak bir araya gelen yaklaşık 300 öğrenci, ülke bayraklarının yanına fidanların dikimini gerçekleştirdi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, etkinlikle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerinde yaklaşık 3 bin uluslararası öğrencinin bulunduğunu belirtti.
Uluslararası öğrencileri çok önemsediklerini, düzenledikleri fidan dikimi etkinliğiyle de birlik, beraberlik tohumlarını ekmeyi amaçladıklarını dile getiren Uysal, şöyle devam etti:
“Ülkemiz uluslararası öğrencilere çok önem veriyor. Şu an ülkemizde 200 binden fazla uluslararası öğrenci var. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak bunu çok önemsiyoruz. Bu öğrencilerimizin üniversitelerimizde okumasıyla sadece eğitim öğretim değil, aynı zamanda kardeşlik, birlik, beraberlik tohumlarını ekmek ve dünyanın farklı yerlerinde gönüllü elçiler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Üniversitemizde yaklaşık 3 bin uluslararası öğrenci var. Türkçe Dil Merkezimizde Türkçe öğrenen 28 ülkeden öğrencimiz var. Üniversitemizde ise 53 ülkeden uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Bugün burada bu öğrencilerimiz adına, onlarla birlikte fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Biz buraya sadece fidan değil, aynı zamanda sevgi, muhabbet ve kardeşlik dikiyoruz. Ben inanıyorum ki bu öğrencilerimiz diktikleri fidanlar sayesinde kendilerini daha çok buraya ait hissedecekler, bu topraklara daha çok bağlı olacaklar.”
Uysal, etkinliğe destek veren Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin’e teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.
DPÜ’de öğrenim gören Mekanik Mühendisliği bölümü öğrencisi Filistinli Mahmod Salhi etkinliği çok beğendiklerini belirtti.
Dikilen fidanlarla birlikte Kütahya’ya olan bağlılığının arttığını da anlatan Salhi, “Üniversitemizin bizim için düzenlemiş olduğunu bu etkinlik çok anlamlı. Bu sayede biz buraya bir eser bırakmış oluyoruz. Filistin’de bir gelenek var, biri adına ağaç dikilmesi o kişinin oraya bağlanması demek. Bu fidanla birlikte burası bizim bir vatanımız gibi olmuş oldu.” dedi.
Kamu Yönetimi doktora öğrencisi Ürdünlü Menen Salaha da böyle bir etkinliğin düşünülmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir