İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplandı

491

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı, Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.
Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin uygulanmasına dair takip, denetim, uyarı ekseninde mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda tedbirler ile denetim faaliyetleri görüşüldü.
Toplantıya; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Vali Yardımcısı Aydın Börü, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan ile kurul üyeleri katıldı.

“KIŞ AYLARININ GELMESİYLE SALGININ YAYILIMINDA KRİTİK SÜRECE GİRİLDİ”
Kış aylarının gelmesiyle birlikte salgının yayılımında kritik sürece girildiğine dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Tüm dünyanın mücadele verdiği ciddi bir salgınla karşı karşıyayız. Havaların soğumasıyla birlikte sıkıntılı bir sürece girdik. Artık sokaklarda, açık havada değil kapalı alanlarda olacağız. Vaktimizin çoğunu geçireceğimiz kapalı alanlarda virüse maruz kalma ihtimalimiz çok daha yüksek. Özellikle önümüzdeki süreçte tedbirleri uygulamada daha dikkatli daha hassas olmalıyız” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ TEDBİRLERİ İÇSELLEŞTİRMELİ”
Başarıyla sürdürülen salgınla mücadelenin daha iyi bir noktaya ulaşması için tedbirlerin vatandaşlar tarafından samimiyetle uygulanması gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, “Tüm imkânlarımız ve birimlerimizle sahadayız ama salgını önlemek için vatandaşlarımızın alınan tedbir ve kararları içselleştirerek uygulaması lazım. Salgının yayılmasını ancak vatandaşlarımızın desteğiyle önleyebiliriz” dedi.

“EV ZİYARETLERİNE ARA VERMEK ZORUNDAYIZ”
Kovid-19 vakalarının büyük çoğunluğunun ev ve akraba ziyaretlerinden bulaştığına vurgu yapan Vali Çelik, “Vatandaşlarımızın önümüzdeki süreçte daha dikkatli olması gerekiyor. Salgınla mücadelede bulunduğumuz ortamı daha çok dikkate almak zorundayız. Özellikle kapalı ortamlarda diz dize yapılan sohbetler virüsün yayılma hızını artırıyor. Tedbirleri uygulayarak salgını yenebileceğimizi unutmayalım” ifadelerini kullandı.

“TEDBİRLERİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Salgınla mücadelede toplumsal bilincin kazandırılması için tedbirlerin defaatle anlatılacağını kaydeden Vali Çelik, “Hep beraber yeknesak bir işlem yapmak zorundayız. Vatandaşımıza, esnafımıza tedbirleri anlatmayı sürdüreceğiz. Bu konuda toplumsal bilinci kazandırmalı, farkındalık oluşturmalıyız. Bıkmadan usanmadan anlatacağız. Gerekirse tüm mesaimizi vatandaşımızı bilgilendirmeye ayıracağız” şeklinde konuştu.

“BELEDİYELERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ”
İlçe belediye başkanlarına seslenen Vali Çelik, “Salgınla mücadelede belediyelerimizin desteği çok önemli. Denetleyecek, uyaracak, ikaz edecek ve sorunu çözeceksiniz. Sizlerden destek bekliyoruz. Sağlıklı bir Kütahya için ne gerekiyorsa yapacağız. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” diye konuştu.
“TAVİZ VERİLMEYECEK”
Koronavirüsle mücadelede filyasyon çalışmalarının önemine de değinen Vali Çelik, “Salgının yayılımını kontrol altında tutmanın en önemli yollarından biri filyasyon çalışmaları. Taviz verilmeyecek, asla aksama olmayacak” dedi.
Toplantı görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir