“Adalet duygusuyla hizmet etmeliyiz”

539

Vali Çelik, “Elinizde bir mühür taşıyorsunuz. Kamu gücü adına o mührü kullanıyorsunuz. Dolayısıyla yaptığınız iş ve işlemlerde kamu görevlisine yakışır bir davranış şekli bizim için önemli. Bunun içinde adalet, güven, hiçbir ayrım gözetmeksizin vatandaşa hizmet var” dedi.
19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri Kütahya’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Zafer Meydanı’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Törene; Kütahya Vali Yardımcısı Aydın Börü, Kütahya Belediye Başkan Vekili İlyas Bahar, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal ile yönetim kurulu üyeleri, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.

MUHTARLARDAN NEZAKET ZİYARETİ
Törenin ardından Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal ile köy ve mahalle muhtarları Vali Ali Çelik’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Kabullerinden dolayı Vali Ali Çelik’e teşekkür eden Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, “Bizleri bu görevde yalnız bırakmadığınız, sürekli yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“GÜÇLÜ KURUMSAL YAPI”
Muhtar heyetinin nezdinde tüm muhtarların gününü kutlayan Vali Ali Çelik, muhtarlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muhtarlığın yerel yönetim ve kamu hizmetinin karşılıklı etkileşiminin en temel unsurlarından biri olduğunu belirten Vali Çelik, “Vatandaşa en hızlı temas etmenin, yönetim ve yönetişimin, sivil toplumun, kamu hizmetinin aynı anda aynı noktada buluştuğu güçlü bir kurumsal yapı” dedi.

“MUHTARLAR SIKINTISI OLAN VATANDAŞLARIN DAİMA YANINDALAR”
Muhtarlara pandemi sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Çelik, “Mahalle sakinlerinin bilgilendirilmesinde, ihtiyaçlarının belirlenmesinde ve mağduriyetlerin giderilmesinde ilgili birimlerimizle koordineli çalışarak süreçte önemli bir rol üstlendiler. Büyüklerimizin, sıkıntısı olan vatandaşlarımızın daima yanındalar” dedi.

“YAPTIĞINIZ VE YAPACAĞINIZ İŞLERLE HİZMET EDİYORSUNUZ”
Muhtarların, halkın ihtiyaç duyduğu hizmetlerin en hızlı şekilde yerine getirilmesinde devletle vatandaş arasında bir köprü olduğunu kaydeden Vali Çelik, “İfa edilen görev çok kutsal. İnsanımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri, eksikleri, talepleri mutlaka bize iletmelisiniz. Varsa eksikler, tespit edilen ihtiyaçlar bunları birlikte gidermeliyiz. Sizler yaptığınız ve yapacağınız işlerle insanımıza, köyümüze, mahallemize, şehrimize ve nihayetinde ülkemize hizmet ediyorsunuz” diye konuştu.

“MUHTARLARIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZLA İSTİŞARE İMKÂNI BULUYOR”
Muhtarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdindeki önemine dikkat çeken Vali Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde muhtarlarımızla alakalı birçok hususta önemli adımlar atıldı. Özlük haklarınızdaki iyileşmeler devam ediyor, imkanlar dahilinde bu konuda ciddi destekler veriliyor. Ülkemizdeki muhtarların neredeyse üçte ikisi Külliye’de Sayın Cumhurbaşkanımızla istişare etme imkânı buldu. Bu sizlere verilen değerin göstergesi” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLAR BİRER KAMU GÖREVLİSİDİR”
Muhtarların birer kamu görevlisi olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Elinizde bir mühür taşıyorsunuz. Kamu gücü adına o mührü kullanıyorsunuz. Dolayısıyla yaptığınız iş ve işlemlerde kamu görevlisine yakışır bir davranış şekli bizim için önemli. Bunun içinde adalet, güven, hiçbir ayrım gözetmeksizin vatandaşa hizmet var. Bunların hepsi kutsal kavramlar ve bizler için şiar olacak hususlar. Sorunlarınıza hızlı bir şekilde çözüm sağlayacak mekanizmaları devreye sokmak için 24 saat ulaşılabiliriz. Sizlerden gelen talepleri hızlı şekilde devreye alıyor, imkanlar dahilinde çözüm için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir