Yapılacak yapılar için İl Özel İdaresinden izin ya da ruhsat alınması yasal bir zorunluluktur

527

Kütahya Valiliğinde İl Genele Meclisi kararının yanlış yorumlanarak kamuoyunda yanlış bir algıya neden olduğunu belirterek kamuoyuna açıkamada bulundu.
Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, köy yerleşik alan sınırları içerisinde kalan ve 300 m2’den küçük parsellerin yapılaşmasını belirleyen İl Genel Meclisi kararı, sosyal medya ve yerel basında “Köylerde inşaat ruhsatı aranmayacak” şeklinde yorumlanarak kamuoyunda yanlış bir algıya neden olduğu.
3194 sayılı İmar Kanunu’nun 27. maddesi gereği köy yerleşik alanı sınırları içerinde yapılacak olan 27. madde kapsamında kalan yapılar için mimari, statik, elektrik, makine projeleri ile zemin etütlerinin İl Özel İdaresine sunularak inşaat izni alınması gerektiğini bildirdi.
Aksi takdirde söz konusu yapılara 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddeleri gereğince kaçak yapıdan işlem yapılacağının bilinmesi vatandaşın mağduriyet yaşamaması açısından önem arz ediyor.
Belediye sınırları dışında köy yerleşik alan sınırları içinde ve dışında yapılacak yapılar için İl Özel İdaresinden izin ya da ruhsat alınmasının yasal bir zorunluluk olduğu bildirildi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir