“Tehlike henüz geçmedi, mücadeleye destek verin”

755

İşletme sahipleri ve vatandaşlarla görüşen Kütahya Valisi Ali Çelik, koronavirüs tehlikesinin henüz geçmediğini hatırlatarak bu konuda verilen mücadele için destek istedi.

VALİ ÇELİK KOVİD-19 DENETİMLERİNE KATILDI
Kütahya Valisi Ali Çelik, İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” genelgesi kapsamında yapılan denetimlere katıldı.
Çelik, beraberindeki heyetle birlikte Cumhuriyet ve Asım Gündüz Caddeleri üzerinde bulunan iş yerleri, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetimlerde bulundu.
İşletme sahipleri ve vatandaşlarla görüşen Çelik, koronavirüs tehlikesinin henüz geçmediğini hatırlatarak bu konuda verilen mücadele için destek istedi.

İKİNCİ KEZ TÜRKİYE GENELİNDE KAPSAMLIDENETİM YAPILDI
Vali Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında bugün ikinci kez Türkiye genelinde eş zamanlı denetimler yapıldığını söyledi.
Denetimlerinin uyarı maksatlı olduğunu belirten Çelik, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 81 ilde uygulandığı gibi, Kütahya’mızda da hastalığın seyrinin ve etkilerinin azaltılması amaçlı arka arkaya denetimler yapıyoruz. Denetimlerin yanı sıra esnaf ve vatandaşlarımıza yönelik rehberlik ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Bu konudaki farkındalığı artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

“24 EKİP VE 103 PERSONELLE SAHADAYIZ”
24 ekip ve 103 personelle sahada olduklarını dile getiren Vali Çelik, şunları kaydetti:
“Ekiplerimizle beraber sabah saatlerinden itibaren denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Her bir ekibimizde belediye başkanımız, il emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız, daire müdürlerimiz, ilçelerde kaymakamlarımız ve birim amirlerimize kadar sahadayız. Karşılaştığımız bütün vatandaşlarımızla irtibata geçerek tehlikenin henüz geçmediğini, bu hususta hepimizin sorumluluk alması gerektiğini vurguluyoruz. Amacımız vatandaşımızın sağlık içinde yarınlarını kucaklamalarını sağlamak.”

“ÖNCE İKAZ EDİYORUZ, CEZALANDIRMAK BU İŞİN ÇÖZÜMÜ DEĞİL”
Denetimlerle vatandaşların uyarıldığını da aktaran Çelik,
“Öncelikle vatandaşlarımızı ikaz ediyoruz, cezalandırmak bu işin bir çözümü değil. Önemli olan hepimizin aynı mücadele içinde olduğumuzun farkında olmamız. Bu bilinçle herkesin soruna sahip çıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir