Simav’ın geleceği: Seracılık ve Termal Turizm

935

Simav Kaymakamı Çağatay Halim: “Simav yıl boyunca seracılık etkinliğine olanak veren iklim ve coğrafi koşullara sahip. Aynı zamanda, doğasıyla termal turizmi bütünleştirilebilecek olanak var. Simav’ın geleceği: Seracılık ve Termal Turizm” dedi.

Maden Teknik Arama kurumunun teknik heyeti ilçemizdeki sıcak su rezervini incelemek üzere Çitgöl beldesine geldi. Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, MTA ekibini çalışma alanında ziyaret etti. Bu ziyarete,Çitgöl belde belediye Başkanı Güray Güner de eşlik etti.

“MTA SİMAV’DA ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR”
Ziyareti değerlendiren Kaymakam Halimi: ”MTA ekibi ilçemizde çok önemli bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma ile eş zamanlı olarak Zafer Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen bir çalışma daha var ki bu çalışmalar önümüzdeki yıllarda Simav için bir yol haritası çizecek. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından yapılan ihale sonucunda, bir fizibilite raporu hazırlanıyor ve rapor tamamlanmak üzere. Bu fizibilite raporu, Çitgöl bölgesinde jeotermal kaynakla ısıtılacak azami düzeyde sera miktarını, olası enjeksiyon ve reenjeksiyon kuyularını, sera bölgesinin kurulacağı yeri ve olası genişleme alanını, ilçemiz iklim koşullarına uygun ürün çeşitliliğini ortaya koyacak.
Maden Teknik Arama ekibi yapılan çalışmanın sonucunda ortaya çıkacak rapor ise; sıcak suyun rezervi, derinliği, derecesi ve ideal enjeksiyon/reenjeksiyon kuyularının yeri konusunda bize ışık tutacak.
Birinci aşamada; adeta bir altın madeni değerinde olan bu jeotermal kaynağın fotoğrafı çekilmiş olacak. İkinci aşama olarak, Simav ilçesinin lokomotif sektörü olacak seracılık sektörünün nasıl bir yol izlenerek geliştirileceği ve Simav’ın hangi koşullar altında Türkiye’nin seracılık üstü olabileceği belirlenecek. Bu iki aşama doğal olarak bizi üçüncü bir aşamaya sevk edecek.
Şöyle ki Simav’ın aynı zamanda termal turizm merkezi olma hedefi var. Biz bu üç aşamayı birlikte kurguluyoruz. Bunlar zaten birbirinden bağımsız düşünülemez.

“SİMAV YIL BOYUNCA SERACILIĞA OLANAK VEREN İKLİM VE COĞRAFİ KOŞULLARA SAHİP”
Simav yıl boyunca seracılık etkinliğine olanak veren iklim ve coğrafi koşullara sahip. Aynı zamanda, doğasıyla termal turizmi bütünleştirilebilecek olanak var. Simav’ın geleceği: Seracılık ve Termal Turizm. Şuan, MTA ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan bu raporlar; seracılık ve termal turizm üzerine Simav’ın geleceğini inşa edecek. Bu yönüyle her iki raporuda çok önemsiyoruz ve heyecanla bekliyoruz” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir