Öğrenciler stajlarını Kütahya Müzesi’nde yapabilecek

837

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Müze Müdürlüğü arasında Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin stajları konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Müzesi Müdürlüğü ile staj iş birliği protokolü imzaladı.
Seyitömer’de düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Müzesi Müdürü Serdar Ünan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar MYO Doç. Dr. Eda Taşçı, DPÜ akademik ve idari personelleri ile Kütahya Müzesi temsilcileri katıldı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Müzesi arasında imzalanan protokole göre Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunda bulunan ve başta Mimari Restorasyon olmak üzere tüm programların öğrencileri zorunlu stajlarını Kütahya Müzesi bünyesinde yapabilecekler.
Atılan imzaların ardından Rektör Uysal ve Müdür Ünan, protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını dilediler. Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eda Taşçı ile Öğr. Gör. Mülkiye Kerkük, Ünan’a çini tabak ve tablo hediye ettiler. Ünan da Rektör Uysal’a arkeolojik kazılara ilişkin kitap sundu.
Törenin ardından Müze Müdürü Ünan, Seyitömer Arkeolojik Kazı Alanı’nda ve kazı ekibine sağlanan binada yürütülen çalışmalar ve buluntular hakkında Rektör Uysal’a bilgiler aktardı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir