Türk-İş Kütahya İl Temsilciğinden kıdem tazminatı açıklaması

826

Türk-İş Kütahya İl Temsilcisi Ramazan İlhan, Kıdem Tazminatının Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.
İlhan, Türk-İş’e bağlı sendika başkanları ve temsilcilerinin katılımı ile sendika binasında yaptığı açıklamada son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durumun yaşandığını belirtti.
Kıdem tazminatının işçinin oğlunun düğün, kızının çeyiz, çoluk çocuğunun eğitim, başını sokacak yarım bir ev parası olduğunu dile getiren İlhan, şunları kaydetti:
“Kıdem tazminatı kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor. Ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. Türk-İş kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugün de muhafaza etmektedir.”
Kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu kaydeden İlhan, şöyle devam etti:
“Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacaklar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz. Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması ve bu hakkın 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz.”
Türk-İş’e bağlı sendika başkanları ve temsilcilerinin katılımı ile Afyonkarahisar İl Temsilciliği önünde yaptığı basın açıklamasında, son günlerde kıdem tazminatı ile ilgili sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirtti.
Kıdem tazminatının işçilerin çocuğunun düğün parası, kendisinin ev parası olduğunu dile getirerek, “Kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var.” dedi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı topyekun bir mücadele edilirken gündeme getirilen bu konunun işçilerin çalışma huzurunu bozduğunu ifade eden Uslu, diye konuştu.
Uslu, kıdem tazminatı ile ilgili bugünden itibaren çalışma yapacaklarını, araçların camına, sendika binalarına afişler asılacağını sözlerine ekledi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir