BAYRAM EVE SIĞAR

845

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya da koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan Bayramını evde geçirecek. 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında alınan tedbirlerden dolayı vatandaşlar bayramlaşmak için bir araya gelemeyecek, ev ziyaretleri yapılamayacak.

BUGÜN EN YAKIN YERLERDEN
ALIŞ VERİŞ YAPILABİLECEK
İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge gereği yasağın başladığı bugün saat 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaları için kendilerine en yakın yerlerden alışveriş yapmaları için kolaylık sağlanacak. Bugün market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşların (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

EVLERE PAKET SERVİS YAPAN
YERLER BAYRAMDA AÇIK
Ramazan Bayramı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Salı gününe kadar, sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri, ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb., Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi, kura yöntemi ile belirlenecek ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacak.
KISITLAMA KARARI
OLDUKÇA İSABETLİ
Son günlerde Kütahya’da artan vaka sayıları nedeniyle bayramda sokağa çıkma kısıtlamasının olmasını isteyen birçok vatandaşın temennisi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada 23-24-25-26 Mayıs’ta 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı. Alınan kararın çok isabetli olduğunu değerlendiren vatandaşlar, kısıtlama ile birlikte virüsün yayılımının azalacağını belirtti. Bazı vatandaşlar, bayram sonrasında da yapılacak ev ziyaretlerinin önüne geçilebilmesi için ek tedbirler alınmasının gerekebileceğini söyledi.

KURALLARA UYMAYANLARA
CEZAİ İŞLEM YAPILACAK
Öte yandan yetkililer, kısıtlama süresince vatandaşlar herhangi bir adli veya idari cezaya maruz kalmamaları için alınan tedbirlere ve kurallara uymalarını istedi. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem uygulanacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir