Karantina süreleri dolan 640 kişi evlerine gönderildi

763

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi’ndeki Dumlupınar ve Yesevi öğrenci yurtlarına yerleştirilenlerin 14 günlük karantina süresi sona erdi.
Sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlar, otobüslerle memleketlerine gönderildi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Kütahya’dan ayrılan vatandaşlara ceviz ve badem fidanı hediye etti.
AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya’da misafir edilen kişilerde herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadığını söyledi.
Gözetim sürelerinin sorunsuz tamamlandığını belirten Artun, “Kütahya’da misafir ettiğimiz vatandaşlarımızın 14 günlük gözlem ve izleme süreci bugün tamamlandı. Her türlü ihtiyaçları devletimizce karşılanan toplamda 640 vatandaşımızı bugün 33 otobüsle 94 farklı ilimize, memleketlerine gönderiyoruz.” diye konuştu.
Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret ise Kütahya’da misafir edilenlerde herhangi sağlık sorunu yaşanmadığını dile getirerek, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yurtlarımızda misafirlerimizi ağırlamaktan son derece memnunuz. Bugün itibariyle karantina süreci dolan vatandaşlarımız inşallah memleketlerine sağ salim ulaşıp sevdiklerine kavuşurlar.”
Gayret, Kütahya’daki yurtlarda yurt dışından gelen yaklaşık bin 500 kişiyi ağırladıklarını, son olarak Irak’tan getirilen 149 vatandaşın da 14 Mayıs itibariyle karantina sürecinin tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Memleketine uğurlanan vatandaşlardan Mehmet Celal Tanerci, verilen hizmetlerden dolayı görevlilere teşekkür etti.
Sunulan hizmetin olağanüstü olduğuna vurgu yapan Tanerci, “Ben Fransa’da mağdur oldum ama burada hiçbir şekilde mağdur olmadım. Biz orada maske bile bulamıyorduk. Ülkeme geldiğim andan itibaren ilgi ve alaka gerçekten çok güzeldi. Burada bize verilen hizmetle adeta kendimizi evimizde hissettik. Allah devletimizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Memleketlerine uğurlanan diğer vatandaşlar da verilen hizmetlerden dolayı görevlilere şükran duygularını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda, ilgili bakanlıkların yürüttüğü ortak çalışmayla 640 Türk vatandaşı, Almanya, Fransa, Sırbistan ve Sudan’dan kalkan uçaklarla Kütahya Zafer Havalimanı’na getirilmişti.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir