‘Tehlike henüz geçmedi lütfen evde kalın’

727

Kütahya Valisi Ömer Toraman, koronavirüs tehlikesinin henüz geçmediğini belirterek vatandaşların evlerinde kalmaya, tedbirlere uymaya devam etmeleri gerektiğini bildirdi.
Vali Toraman, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi: “Ülke ve millet olarak Covid-19 salgını ile büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Devletimiz, Hükümetimiz ve valiliğimizce alınan kararlar ve tedbirler büyük bir hassasiyetle takip edilmektedir. Maalesef son günlerde tedbirleri uygulamada ve kısıtlamalara uymada bir rehavet gözlenmektedir.
Kıymetli hemşehrilerim, Kütahya olarak Mart ayını son derece düşük vaka sayıları ile geçirdik. Nisan ayının ise özellikle ilk 20 gününde bu konumumuzu büyük ölçüde muhafaza ettik. Ancak, maalesef nisan ayının son 10 gününde ilimizdeki vaka sayılarında arzu etmediğimiz yükselişler yaşadık. Mayıs ayında da vaka sayılarında artış potansiyeli maalesef mevcuttur. Her yeni vaka virüsün yayılımını kolaylaştırmakta ve sürecin uzamasına sebebiyet vermektedir. Açıklanan sebeplerle,
tehlike henüz geçmiş değil. Lütfen evde kalın. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın. Unutmayalım ki, salgınla mücadelede tedbirlere riayet başarıyı getirecektir. Aksi takdirde hiç arzu etmediğimiz olumsuz durumlarla her an karşılaşabiliriz. Hem kendi hem de sevdiklerinizin sağlığı için lütfen bizlere destek olun.”
Vali Ömer Toraman, tedbirleri maddeler halinde şöyle sıraladı; 1. Alınan kararlara ve kısıtlamalara eksiksiz uymaya devam etmeliyiz. 2.Kişisel korunmaya (el yıkama, maske takma, sosyal mesafeye riayet vb.) özen göstermeliyiz. 3.Marketlerde, pazar yerlerinde, toplu taşıma araçlarında, vb alanlarda maske kullanımı ve sosyal mesafenin korunması başta olmak üzere tüm kurallara riayet etmeliyiz. 4.Sağlıklı beslenme ve uyku düzenine dikkat etmeliyiz. 5.Zorunlu olmadıkça il dışı seyahatleri ertelemeliyiz.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir