Dumlupınar stadyumunda sona gelindi

822

1938 yılında inşa edilen ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Dumlupınar Stadyumunda 3 bin 100 kişi kapasiteli tribün yenileme çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.
Kütahya’da sporun yaygınlaşması ve gelişmesi amacıyla yapılan yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.
Dumlupınar Stadyumunda tribün yenileme çalışmaları başlarken, Kütahya İl Özel İdaresi kaynaklarıyla çok amaçlı salon yapılacak, mevcut tenis kortunun üzeri çelik konstrüksiyonla kaplanacak. Açık alan basketbol sahası ve engelli vatandaşlar için açık alan spor parkı yapımı çalışmalarına da başlandı.
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman çalışmaları yerinde inceledi, gelinen aşama hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
1938 yılında inşa edilen ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Dumlupınar Stadyumunda 3 bin 100 kişi kapasiteli tribün yenileme çalışmalarında sona gelindiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, radye temel şeklinde yapılan bin 600 kişilik tribün ile bin 500 adet modüler yapılı çelik portatif tribünün 4 milyon 248 bin TL’ye mal olduğu, bin 600 kişilik tribünün alt kısmında hakem odaları, soyunma odaları, idare odası, revir ve ortak kullanım alanları oluşturulacağını söyledi.
Gayret, çalışmaların mayıs ayı içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını kaydetti.

7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDEN TESİSLER HAYATA GEÇİRİLECEK
Vali Toraman, Dumlupınar Stadyumunun ardından Kütahya İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapılacak olan çok amaçlı salon, açık alan basketbol sahası, engelli vatandaşlar için açık alan spor parkı alanları ile tenis kortunda incelemelerde bulundu.
Kütahya’da spor bilincinin oluşması, yaygınlaşması için gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kütahya İl Özel İdaresinin kaynaklarıyla mevcut tesislerin iyileştirildiği, ihtiyaç doğrultusunda yeni tesislerin inşa edildiğini söyledi.
Birçok branşta şampiyon çıkaran Kütahya’da sporun özel ve önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Vali Toraman, “Gençlerimizin, sporcularımızın ve tüm halkımızın kullanması için yüzme havuzları, futbol ve basketbol sahaları inşa ediliyor. Yatırımlar şehir merkeziyle de sınırlı kalmayıp İl Özel İdaremiz aracılığıyla köylerimize taşınıyor. Gençlerimizin ruhen ve bedenen gelişimleri bizler için çok önemli. Şehir merkezi ve köylerimizde en iyi hizmetin verilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir