Kovid-19 testleri Kütahya’da da yapılmaya başlandı

732

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik, Türkiye’deki 25 referanslı laboratuvardan birinin kendi hastanelerinde olduğunu ve kovid-19 testlerini artık Kütahya’da da yapıldığını bildirdi.

Özatik; “Yapılan test tarama değil kesin tanı testi”
Özatik, hastane binasında gazetecilere yaptığı açıklamada covid-19 salgınıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve ekip olarak görevlerinin başında olduklarını belirtti.
Salgınla mücadelede evde kalmanın önemine dikkat çeken ve vatandaşlara ekibiyle beraber evde kalın çağrısı yapan Özatik, şunları söyledi:
“Bizler covid-19 ile ilgili çok ciddi mücadele veriyoruz. Ekip olarak hastalarımızın şifa bulması için 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak hiç ara vermeden çalışıyoruz. Hastanemizde hiçbir eksiğimiz yok, koruyucu ekipmanımızdan tutunda, tahlillerimizden, yaptığımız testlere varıncaya kadar hiçbir eksiğimiz yok. Laboratuvarımızda covid-19 testlerini yapmaya başladık. Hastanemiz, Türkiye’deki 25 referanslı laboratuvardan birine sahip. Sağlık görevlilerimiz, temizlik ve güvenlik görevlimizden, yardımcısı sağlık hizmetleri görevlilerimiz, asistan hekimlerimizden profesörümüze kadar hepimiz nöbetteyiz. Hepimiz canla başla çalışıyoruz. Yalnız bizim vatandaşlarımızdan bir ricamız var, lütfen acil ve zaruri durumlar dışında evlerinizden çıkmayın. Halk olarak yanımızda durmak istiyorsanız evinizden dışarı çıkmayınız. Eğer sizler evde kalmazsanız bizim yaptığımız mücadelenin hiçbir anlamı olmayacaktır. Sizler evde kalırsanız hastalığın yayılmasını engelleyeceksiniz.”
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders de Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kovid-19 testlerinin yapılıyor olmasının gurur verici olduğunu söyledi.
Yapılan testin tarama değil kesin tanı testi olduğuna işaret eden Renders, “Kovid-19 testlerini artık Kütahya’mızda yapıyoruz. Endikasyon koyduğumuz, yani hekimlerimizin “test yapılsın” dediği hastalarımıza test yapıyoruz. İlk deneme testlerimizi başarıyla gerçekleştirdik. Bu Kütahya ve hastanemiz için başarılı bir gelişme. Bu yaptığımız bir tarama testi değil, kesin tanı testi. Yaklaşık 90 dakikada hastanın sonucunu çıkartabiliyoruz. Laboratuvarımız 7 gün 24 saat açık.” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Demirel, Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Cemile Uyar ile İlk ve Acil Tıp Uzmanı Doktoru Öğretim Üyesi Emine Kadıoğlu da bu süreçte azami seviyede ekipleriyle birlikte görevlerinin başında olduklarını ifade etti.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir