‘Şimdi vakit umutları diri tutma vaktidir’

678

Kütahya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi çalışanlarının, Kütahya Valiliği “Vefa Sosyal Destek Grubu” öncülüğünde başlatılan çalışmalara destek verdiği bildirildi.
Kütahya Müftülüğünden yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını sebebiyle, 65 yaş ve üstü yaşlılarımızın ve kronik rahatsızlığı olup evden çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak; vatandaşlarımıza dinî ve manevî anlamda rehberlik ederek moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla öncülüğünde görevlilerimiz tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.” denildi.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; “Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir. Şimdi Kur’an’ın öğrettiği ahlakı, Peygamberimizin gösterdiği duyarlılığı, bir din görevlisi hocamızda olması gereken hassasiyeti her zamankinden daha çok yaşamanın ve yaşatmanın vaktidir. Bu bağlamda evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların telefon ile aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilmesi amacıyla valiliğimiz tarafından oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” faaliyetlerine insan kaynağı olarak gönüllü desteği sağladık. İl Merkezinde her bir mahallemizde bir din görevlimizi koordinatör olarak görevlendirdik. Bu görevlimiz öncelikli olarak görev mahallinde bulunan 65 yaş üstü bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılarımızı tesbit ederek ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olacak. Gerektiğinde 112 Acil Servise ulaşabilmesi konusunda rehberlik edecek. Başkanlığımız tarafından bu süreçte sunulan her türlü din hizmetinin söz konusu gruplara ulaşmasını sağlayacaktır. İl Merkezimizde olduğu gibi tüm ilçelerimizde de aynı faaliyetler yine din görevlilerimiz tarafından yürütülecektir. ”dedi.
“Şimdi İyilik Umutları Diri Tutmaktır” diyen İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; “Bunun için, yanımızda, yakınımızda ve mahallemizdeki bütün yaşlılarımızı gözeterek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olacak, kendilerini arayarak gönüllerini alacağız. Bu zor süreçte iyilik seferberliğine katılan gönül mimarı bütün din görevlilerine özellikle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir