Meslek liselilerin ürettiği dezenfektanlara sipariş yağıyor

1611

Kütahya’da temizlik ve hijyen malzemeleri üreten meslek lisesi, pek çok ilden gelen dezenfektan siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.
TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞIYORLAR
Kütahya’daki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde antibakteriyel hipoklorit esaslı yüzey temizleyici üretimine başladı.
Vefa Mahallesi’nde faaliyet gösteren okulda, koronavirüse yönelik tedbirlerden dolayı gelen dezenfektan talebi nedeniyle tam kapasite çift vardiya üretim yapılıyor.
Okul Müdürü Mustafa Özünlü, 4 yıl önce faaliyetine başlayan lisede döner sermaye yöntemiyle kurulan imalathanede, öğrenciler tarafından yaklaşık 101 çeşit sıvı deterjan üretildiği bilgisini verdi.
Bakanlık talimatıyla koronavirüse karşı hipoklorit esaslı yüzey temizleyici üretimine başladıklarını bildiren Özünlü, şunları kaydetti: “Türkiye’nin üretim bakımından en yüksek kapasiteli okuluyuz. Koronavirüsle ilgili yaşanan olağanüstü durum nedeniyle imal ettiğimiz diğer ürünlerin üretimine ara verdik. Kütahya ve diğer illerden çok yoğun talep var. Günlük 31 ton üretim yapıyoruz. İmal ettiğimiz dezenfektan ürünler burada hiç bekletilmeden öncelikli olarak okullara ve yurtlara sevk ediliyor. İkinci bir emre kadar tam kapasiteli üretime devam edeceğiz.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir