İslami İlimler Fakültesinin yeni dekanı Ali Çelik oldu

2592

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi.
Fakültenin Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Ali Çelik, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlık kararı ile atandığı dekanlık görevini törenle devraldı.
Fakültenin Fuaye Alanı’nda düzenlenen devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Göçmez, Muammer Gavas ve Mustafa Aydın, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Atilla Batur, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, dekanlık görevini devralan Prof. Dr. Ali Çelik ile Üniversitenin ve Fakültenin akademik ve idari personelleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, şunları söyledi: “Ali Çelik Hocam İslami İlimler Fakültemizin yeni dekanıdır. Kendisine başarılar diliyorum. Kendisi zaten Kütahyalıdır. Kütahya’ya ve üniversitemize çok şey katacağına inanıyoruz. ‘Tüm İslami İlimler Fakültesi öğrenci ve çalışanlarına ve özellikle de muhterem hocamız Ali Çelik’e görevinde başarılar diliyorum. Emaneti ehline teslim etmiş olduk.”
DEKAN ÇELİK: NİYETİMİZ HALİS
Rektörün ardından konuşan Prof. Dr. Ali Çelik, “Geçmiş hocalarımıza, dekanlarımıza sonsuz saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz” diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Şu anda öğrenci sayımız 900’ün üzerinde. Kurumsallaşmamız tamamlanmamış belki ama zaman içerisinde o da yapılacak inşallah. Uhdeme aldığım görevin ağırlığını, emanetin büyüklüğünü hissediyorum, biliyorum. İlim sonsuz bir denizdir. Hele İslamiyet daha sonsuz bir deniz. Bilgi teknolojisinin geliştiği, iletişimin çok hızlı yükseldiği dönemde insanımızın değer yargılarını hızla aşınıldığının da farkındayız. Cenab-ı Hak utandırmasın, yardımcımız olsun. Sivil toplum örgütleriyle ve bütün paydaş kuruluşlarla bir entegre içerisinde olacağız. Niyetimiz halis. Sizlere sonsuz saygı ve selamlar sunuyorum. Teşekkür ediyorum.”
Devir teslim töreninin ardından Uysal, Çelik’e hediye takdiminde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

Prof. Dr. Ali Çelik Kimdir?
Kütahya Merkez Ahiler köyünde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kütahya’da, Yükseköğrenimini İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü’nde. 1983- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde IV. Dönem İhtisas kursunu (Arapça-Temel İslâm Bilimleri böl.) tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Hadis Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans; Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Hadis Anabilim Dalı’nda Doktorasını tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat fakültesinde Hadis Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 1999 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi‘ne intisap etti. (2000 yılında) Hadis Anabilim Dalında Doçent; 2006’da profesör oldu. 2006-2012 yılları arasında iki dönem dekan olarak idari görevde bulundu.
2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nu 40/b maddesi uyarınca Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim dalında öğretim üyesi olarak görevlendirilmiş olup halen aynı fakültede görev yapmaktadır. 04.03.2020 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlık kararı ile Dumlupınar Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesine Dekan olarak atanmıştır.
Evli ve iki çocuk babasıdır. Yayınlanmış çok sayıda ilmî makale ile uzmanlık alanıyla ilgili yayınlamış 18 kitabı bulunmaktadır.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir