Yüreğimiz yanıyor

842

İdlib’de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Mehmetçikler tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Yüreğimizi yakan şehadet haberleri büyük üzüntü ile karşılanırken yaşanan hain saldırı karşısında tüm Türkiye tek yürek oldu.

ELLER MEHMETÇİK İÇİN SEMAYA AÇILDI
Başta Ulu Cami olmak üzere kentteki bütün camilerde şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Cuma namazı için camileri dolduran vatandaşlar, şehitler için dua etti.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Ulu Camide verdiği vaazda, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreci birlik ver beraberlikle atlatılabileceğine vurgu yaptı. Hazırlar,

HUTBEDE BİRLİK BERABERLİK VURGUSU
Okunan Cuma hutbesinde ise “Hak Uğruna mücadelemiz, birlik ve beraberlik ruhumuz” konusu ele alındı.
Camilerde okunan hutbe şöyle: Millet olarak dün olduğu gibi bugün de büyük badirelerden geçiyoruz, ağır imtihanlar veriyoruz. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi bugün de
vicdanı körelmiş, insafını ve insanlığını kaybetmiş güçlere, bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Yine dün olduğu gibi bugün de kadını erkeği, genci yaşlısı, hâsılı milletimizin her bir ferdiyle bayrağımızı indirtmeyecek, ezanlarımızı dindirtmeyecek, vatanımızı çiğnetmeyeceğiz. Bizleri başarılı kılacak olan, Allah’a karşı sarsılmaz imanımızdır. Vatana, ezana, bayrağa ve bağımsızlığa sevdamızdır. Yüreğimizdeki şehitlik ve gazilik arzusudur. Bu öyle bir iman ve vatan aşkıdır ki, Cenâb-ı Hak, bu aşkla toprağa düşenleri şöyle müjdelemektedir: “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilâkis onlar diridirler; Allah’ın lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir hâlde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar.”

“MEHMETÇİĞİMİZ, DAİMA MAZLUMUN YANINDA ZALİMİN KARŞISINDADIR”
“Mehmetçiğimiz, daima mazlumun yanında zalimin karşısındadır” ifadelerinin de yer aldığı hutbe şöyle devam etti: “Dünyanın iyiliği için cephede, insanlık adına siperdedir. Hakları ellerinden alınanların imdadına koşmak için seferdedir. Mehmetçiğimiz, “De ki: Hak geldi bâtıl yıkılıp gitti! Zaten bâtıl yıkılmaya mahkûmdur.” ayetine iman ederek, hakkın yanında batılın karşısında dimdik ayaktadır. Mehmetçiğimiz, “Gevşemeyin, üzülmeyin. Eğer iman etmişseniz üstün olan sizlersiniz.” ayetine gönülden bağlanarak zaferden zafere koşmaktadır. Mehmetçiğimiz Peygamber Efendimizin, “Ellerinizle, dillerinizle ve mallarınızla cihad edin.” nebevi çağrısına uyarak düşmanın hayasızca akınına dur demektedir. Terörden bunalan coğrafyalara barış, umudu tüketilmek istenen masumlara umut, huzuru kaçırılan mahzunlara huzur dağıtmak üzere sefere çıkan Mehmetçiğimiz, dün hain bir saldırıya uğradı. Acımız büyük, yüreğimiz buruktur. Şehitlerimizin ruhu şâd olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Yüce Rabbim yaralılarımıza şifalar ihsan etsin. Bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Şu hususu unutmayalım ki bizi biz yapan, bizi millet yapan değerlerimizin etrafında kenetlendikçe kazanamayacağımız hiçbir mücadele yoktur. Birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttukça, karşı koyamayacağımız hiçbir hain saldırı, elde edemeyeceğimiz hiçbir zafer yoktur. Hiç şüphemiz yok ki Cenâb-ı Hakk’ın yardımıyla hainlerin oyunları bozulacak, zalimlerin tuzakları ayaklarına, hileleri başlarına dolanacaktır. Dün olduğu gibi bugün de zafer, hakkın ve hakikatin yanında yer alan aziz milletimizin olacaktır. Kur’an’ın ifadesiyle “Yakında o topluluk da yenilecek ve arkalarını dönüp kaçacaklar.”

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir