‘Dünyayı eğitim kurtaracak’

1895

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı İsmet Özotraç, ‘Odamızın ehemmiyet verdiği en önemli husus eğitimdir. Türkiye’nin ve dünyanın kurtuluşunun eğitimde olduğuna inanıyoruz” dedi.
DESTEKLEME SÜRESİ UZATILDI
Kütahya’da, Kamu-üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) çerçevesinde Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) arasında yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin desteklenmesine ilişkin yeni protokol imzalandı.
KUTSO ve DPÜ arasında 2018 yılında imzalanan ve DPÜ’de öğrenim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Kütahya sanayi sektörüne yönelik yapacağı yüksek lisans ve doktora tezlerine KUTSO tarafından teşvik ikramiyesi verilmesini içeren protokolün süre uzatımı için yeni bir protokol imzalandı.
“PROTOKOL HEM ÜNİVERSİTE HEM SANAYİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
İmza töreninde konuşan KUTSO Başkanı İsmet Özortaç, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının, kendi yapabileceği işlerinin dışında ehemmiyet verdiği en önemli hususun eğitim olduğunu belirtti.
“Türkiye’nin ve dünyanın kurtuluşunun eğitimde olduğuna inanıyoruz” diyen Özotraç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kütahya’nın da bir eğitim merkezi haline gelmesinde, odamız ile üniversitelerimiz arasında yaptığımız ciddi çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde yapılacak güzel birliktelikler gençlerimizin daha iyi yetişmesini ve daha kolay iş bulabilmeleri yönünde güzel adımlar atılıyor. Bu anlamda biz üniversitemize teşekkür ediyoruz. Üniversite sanayi işbirliği hususunda ciddi birliktelikler var. Bu birliktelikler, buradan mezun olacak öğrencilerin kalitesinin artırılması ve mezuniyetten sonra iş bulabilmeleri yönünde oldukça önemli. Çünkü sanayimizin yetişmiş elemana ihtiyacı var ve bunu da üniversite ile birlikte gerçekleştireceğiz.”
“DESTEKLER MOTİVASYON SAĞLIYOR”
Destekleri için KUTSO yönetimine teşekkür eden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ise şunları kaydetti: “Üniversite olarak Kütahya ile beklenen seviyede maalesef iç içe olamadık. Bu işbirliğinin artmasıyla hem öğrencilerimizde hem öğretim üyelerimizde şimdiden bir motivasyon artışı olduğunu görüyoruz. İlerleyen zamanlarda bunun daha da artacağını düşünüyorum. Bu işbirliğiyle yapılan destek az görünse de öğrencinin lisansüstü eğitimini tamamlayabilmenin, Kütahya’da kalabilmesinin sebebidir. Onun için biz bunu çok önemsiyoruz ve önemli destek için de Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyoruz.”
25 TEZE 5 BİN İLE 8 BİN LİRA TEŞVİK İKRAMİYESİ
Protokole göre, her akademik yılda İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenen Mühendislik Anabilim Dallarında en fazla toplam 20 tez, Fizik/Kimya/Biyoloji Anabilim Dallarında en fazla toplam S tez, İşletme/îktisat/Ekonometri Anabilim Dallarında en fazla toplam 5 tez, Tarih/Edebiyat/Sosyoloji/Arkeoloji/Turizm Anabilim Dalında en fazla 1 tez olmak üzere toplamda ise en fazla 25 teze teşvik ikramiyesi verilecek. Tez teşvik ikramiyesine başvurabilmek için teze kayıtlı DPÜ lisansüstü öğrencisi olmak gerekmekte. Yüksek lisans tezlerine on ayda en fazla toplam brüt 5 bin ve doktora tezlerine on altı ayda en fazla toplam brüt 8 bin lira teşvik ikramiyesi verilecek.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir