‘Sürekli büyüyen bir üniversiteyiz’

939

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, 27 yıllık köklü bir üniversite olduklarını ve 3 enstitü, 10 fakülte, 2 yüksekokul ve 14 meslek yüksekokulu ile eğitim verdiklerini bildirdi.
Uysal, üniversitenin Evliya Çelebi yerleşkesinde gazetecilerle bir araya geldi. Göreve geldiğinden bu yana yapılan çalışmaları anlatan Uysal, “Hem yeni fakülte hem de yeni bölümler kurulması için sunduğumuz teklifler YÖK tarafından değerlendiriliyor. Buradan gelecek olumlu haberlerle yakında daha da büyüyen ve gelişen bir üniversite olacağız” dedi.
“YABANCI ÖĞRENCİ SAYIMIZI ARTIRIYORUZ”
Üniversitenin doluluk oranını yüzde 78’den 86’ya çıkardıklarını ve üniversitede 44 binin üzerinde öğrencinin öğrenim gördüğünü aktaran Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu konuda hedefimiz yüzde 100’e ulaşmak. Ancak bu da daha çok çalışmayla olacak bir şey. Çalışmalarımızı hem daha çok tercih edilen hem de daha başarılı öğrencilerin tercih etmek istediği üniversite olma yönünde ilerletiyoruz. Bunun yanında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenciler tarafından da tercih edilen bir üniversite. Cumhurbaşkanımızın üniversiteler için belirlediği hedef doğrultusunda biz de yabancı uyruklu öğrenci sayımızı arttırmayı önceliklerimiz arasına aldık. Bu kapsamda da 2018-2019 döneminde 175 olan Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrenci sayımızı bu yıl 526’ya, bin 252 olan yabancı uyruklu öğrenci sayımızı da bin 785’e yükselttik. Diğer yandan imzaladığımız anlaşmalarla yurt içinde ve yurt dışında yeni iş birlikleri sağlıyoruz. Buraya gelen öğrenci ve akademisyenler ülkelerinde bizim birer kültür elçimiz oluyor. Tüm bu çalışmalarla uluslararasılaşma hedefimizi de en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz.”
“PROJELERE VERİLEN DESTEKLERİ ARTTIRDIK”
Üniversite-Sanayi iş birliğinde önemli gelişmeler kaydettiklerini de aktaran Uysal, “Geldiğimizde 20 bin lira olan proje destek bedellerini 50 bin liraya yükselttik. 50 bin lira destekli projeler şu anda 300 bin lira olarak destekleniyor. Geçen dönem yalnızca iki kalemde olan destekler şu anda artı 7 kalemde daha veriliyor. Akademik yükselme kriterlerimizi de değiştirdik ve liyakate dayalı bir sisteme geçiyoruz. Bunun yanında TÜBİTAK’ın ortaya koyduğu 2b in 244 Üniversite – Sanayi İş Birliği Projeleri kapsamında Kütahya’da NG Grup, Güral Porselen ve Keramika ile 3 proje anlaşması imzaladık ve şu anda 18 doktora öğrencimiz alacakları burslarla bu şirketlerin üretim süreçlerine katılıyor ve öğretim üyelerimizle birlikte danışmanlık yapıyorlar. Kütahya’nın bu değerli üç firmasına da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
DUMLUPINAR’A 100. YILDA 100 PROJE
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin bilim ve eğitimde olduğu gibi sanat ve sporda da başarılar elde eden bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Uysal, “Kros takımımız daha önceki gün iki Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye ikinciliği elde etti. Bunun yanında biliyorsunuz 2022 yılı Dumlupınar zaferinin 100. yılı. Prof. Dr. Mustafa Aydın hocamız başkanlığında Üniversitemizde oluşturulan kurulla ‘100. yılda 100 proje’ başlıklı çalışmanın projeleri belirlendi. Kütahya Valiliğinin eşgüdümünde yürütülen projeyle 2022’ye kadar Dumlupınar’ı Çanakkale kadar tanınan adeta ikinci bir Çanakkale olacak bir yer haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.
Toplantıya rektör Uysal’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez, Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Atilla Batur katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir