Başkan Ceyhun: “Bize olan güveni yeniden sağlayacağız”

3729

Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, termik santraller, şehir hastanesi, hızlı tren ve zafer organize sanayi bölgesi gibi kent gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Ceyhun, Kütahya’da görev yapan basın mensupları ile kentteki bir restoranda düzenledikleri kahvaltıda bir araya geldi. Doğru haber ve güçlü iletişim için basının öneminden söz eden Ceyhun, gazetecilerin yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini, sorunların ortadan kaldırılması için kendilerine düşen görevi yapacaklarını kaydetti.
“İŞÇİLERİN MAĞDUR OLMAMALI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Çevre Kanunu gereği kapatılan termik santrallerle ilgili olarak konuşan İl Başkanı Ceyhun “Seyitömer işçileri ile ilgili durumun farkındayız. Uyku uyuyamıyorum. Onları düşünüyoruz. İşin iki tarafı var. Bununla ilgili her türlü girişimi yapıyoruz. Devamlılığının sağlanması sonuçta santral ülke ekonomisine de bir enerji üretiyor. Bir an önce devreye girsin ki, biliyorsunuz cari açığımızın büyük kısmını bu enerji sektörüne yaptığımız atılımlar sayesinde kapattık. Bu dört tane ünite çok ciddi bir enerji sağlıyor ülkemize, bunun tekrar açılması lazım ama, gerekli şatların sağlandıktan sonra açılması gerekiyor. İşçilerin mağdur olmaması yönünde de girişimli adımları atıyoruz” dedi.
“HASTANE İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLERİMİZ VAR”

Şehir hastanesi konusunda da konuşan Ceyhun, şöyle devam etti: “Kütahya’nın ilk problemi hastane, hastane çok önemli. AK Parti artık buraya bir hastane yapılacak dedi ya bu hastane yapılacak başka bir şıkkı yok. Hastane olayı ile ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Kış şartlarında da optimum seviyede devam edilebilmesi sonuçta bir betonun donma süreleri düşünüldüğü zaman sağlıklı olması açısından hızlı gitmesini bekleyemeyiz. İşletmede sonuçta bu hastaneyi bitirip ekonomiye kazandırmak istiyorlar. Sonuçta bu bir yatırım. Vekillerimizde gerekli girişimlerde bulunuyorlar.”
“HIZLI TREN HATTI KÜTAHYA’YA GELECEK”
Hızlı tren konusuna da değinen İl Başkanı Sebahattin Ceyhun “Hızlı tren ile ilgili İstanbul Antalya hattı bizim hat bu hattın değişimi söz konusu değil. Ama Eskişehir’e kadar hatlar geldi. Hem Antalya üzerinden hem İstanbul üzerinden hem de Konya üzerinden. Zaten merkez Eskişehir, coğrafi olarak ta öyle olmak durumunda, güzergâh orası. Bundan sonra Kütahya’ya gelecek olan hatlarla ilgili açıkçası biraz yavaşlatıldı. Tasarruf tedbirleri yüzünden, hepimiz içindeyiz zaten çünkü ülkemiz olağanüstü şartlardan geçiyor. Yurtdışında bir savaş var. Hep beraber görüyoruz. Oraya da bir kaynak aktarılıyor. Dolayısıyla bu kaynaklar ikinci, üçüncü kaynak aktarılan durumunda kalıyor” dedi.
“ZAFER OSB İLE İLGİLİ CİDDİ TALEPLER OLUŞTURULDU”
Ceyhun “İnsanların en çok etkilendiği durum istihdam, bunlarla ilgili de birkaç sektörel gelecek görünüyor. Termal turizminden, kültür turizminden yine organize sanayi bölgelerindeki sanayileşme ve yatırımcı getirilmesi ile ilgili girişimler devam ediyor. Özellikle Zafer OSB ile ilgili bizim çok umudumuz var. Zafer OSB bizim için çok önemli çok kritik bir nokta da havalimanının hemen yanında havalimanını da hareketlendirecek çok önemli bir şey bu ve orada çok ciddi bir istihdam söz konusu olacak. Bununla ilgili problemler alt yapının hazırlanması ki kaynak gerektiren şeyler. Girişimler yapıldı. Bunlar ortaya çıktığı zaman hareketi göreceksiniz. Bir an önce orada yapılaşmanın alt yapının bitirilip yatırımcının hemen sunulması lazım, yatırımcıya bir an önce fabrikaların başlaması gerekiyor. Çok ciddi bir ön talepler oluşturuldu. Alt yapının bir an önce bitmesi lazım” dedi.

“BİZE OLAN GÜVENİ YENİDEN SAĞLAYACAĞIZ”
Göreve gelir gelmez öncelikli olarak insanların kendilerine neden küstüğünün tahlilini yaptığını ve arada oluşan küslüğü ortadan kaldıracaklarını ifade eden Ceyhun, “Yani bunun çok zor olacağını düşünmüyorum. Hizmet üreten taraf biziz, bunun da farkındayız. Hizmet üretmeye hükümetimiz zaten şu an izliyoruz. Gündemi Cumhurbaşkanımız belirlemeye devam ediyor. Kıta sahanlığı olayı, Libya olayı, doğu Akdeniz, Karadeniz’de sondajlar, bunlar zaten girişim olarak devam ediyor. Kanal İstanbul onları da görüyorsunuz. Dolayısıyla elimizde çok ciddi manada aslında Cumhurbaşkanımız elimize done veriyor. Bizim yerelde ki biraz önce bahsettiğim problemleri çözer isek biz zaten yolun yarısından fazlasını kat etmiş olacağız. Bunu sadece Kütahya merkez için söylemiyorum ilçeler içinde aynı şey geçerli her ilçe ile görüştüm. Onların da öyle çok büyük olmayan çok kolay halledilebilecek problemleri var. Bunlarla ilgili en azından girişimlerde bulunarak olmaları yönünde birazcık gücümüzü ortaya koyarak milletvekillerimiz ile birlikte ben o problemlerin de halledilebileceğini düşünüyorum. Bir hizmet üretilmiş bu hizmete ulaşım noktasında gerek bürokrasi gerek fiziksel şartlar yönünden ortaya çıkan problemler kaldırıldığı anda halkın tekrar bize olan güveni sağlanacaktır.” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir