Üniversite öğrencilerinden oscar’lık performans

2672

Kütahya’da bir akademisyenin yazıp yönettiği tiyatro oyununu sahneleyen bir grup üniversite öğrencisi muhteşem bir performans sergiledi. Akademisyen ve öğrencileri izleyiciden tam not aldı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal tarafından yazılıp yönetilen ve Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından Hezar Dinari Kültür Merkezinde sahnelenen ‘Düğünümüz Var Kütahya’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.
Ünal, oyun öncesi yaptığı konuşmada, oyunun Tiyatro ve Drama Uygulamaları dersi kapsamında hazırlandığını ve oyuncu kadrosunun tamamının öğrencilerden oluştuğunu belirtti.
Oyunu, dersi alan 51 öğrencinin sahneleyeceğini dile getiren Ünal, şunları kaydetti:
“Bugün olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda da çeşitli oyunlar yazıp yönetmiş ve öğrenci arkadaşlarımızla sahnelemiştik. Bu yıl da Tiyatro ve Drama Uygulamaları dersini alan bir sınıfımızın sahneleyeceği bu oyun aslında onların final uygulaması olacak. Zaman zaman, tiyatro ekibinizi nasıl oluşturuyorsunuz, oyuncularınızı nasıl seçiyorsunuz? şeklinde sorular geliyor. Bizim bir tiyatro ekibimiz ve oyuncularımız yok. Dolayısıyla ‘sen iyi rol yapıyorsun veya sen yapamıyorsun’ şeklinde bir seçimimiz yok. Bugün sizlere bir azmin zaferini göstereceğiz. Bir Kütahyalı olarak Kütahya’ya bir vefa borcumun olduğunu düşünerek bu oyunu yazdım. Oyunda, mizahi bir dille şehrimizle ilgili bir komedi oyunu hazırladık.”
Ünal’ın konuşmasının ardından başlayan oyunda öğrencilerin sergiledikleri oyunculukları profesyonel tiyatrocuları aratmazken oyunla anlattıkları salonda uzun süre alkışlandı.
Salonun dolmasından dolayı birçok kişi oyunu sonuna kadar ayakta izledi.
Kütahya Valisi Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Necati Gündüz, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Baro Başkanı Ahmet Atam, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç, daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıdaki vatandaşın izlediği oyun sonunda oyuncu öğrencilere protokol üyelerince birer katılım belgesi takdim edildi.
Takdim töreninde konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Ünal ve öğrencileri tebrik etti. Uysal, Ünal’a çiçek takdiminde bulundu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir