Boncuklardan sanat eserleri yapıyor

2926

Bocuk süsleme sanatı yapan Ömer Yıldırım’ın eserleri Sera Kütahya AVM’de sanatseverlerle buluştu.

Boncuk süsleme sanatını zamanla meslek haline getiren Ömer Yıldırım’ın bir buçuk yıllık emeği olan eserler Sera Kütahya AVM’de açtığı sergide ziyaretçilerini bekliyor.

Sanatseverlerin ziyaretine açık olan sergi hakkında bilgiler veren Yıldırım, “Kendi ilgim ve merakımla oluşturduğum bu sanatı yapan bir başka kişi daha yok. 2015 yılında kendi kendime ilgi duyarak başladım. Farklı boncuk çeşitleriyle deneme yaptım. Son olarak şerit boncuğu denedim ve onda karar kıldım. Çalışma yapa yapa kendimi geliştirdim. İlk başlarda istediğim gibi olmasa da el yatkınlığı arttıkça eserlerim güzelleşmeye başladı.

Türkiye’de ilktir bu. Şu ana kadar bu sanatla uğraşan bir başka kişi daha yok” dedi. Bazı eserlerinin yapım sürecinin 10-12 saat sürdüğünü, bazılarının da 6 ayını aldığını belirten Yıldırım, “Bütün eserlerime kendim karar vermiyorum. Özel istekler üzerine de yapıyorum. Kişiler kendi istedikleri renk ve desenlerde, kendi isimlerini yazdırarak eser yaptırabiliyorlar. Bütün istekleri yaptım bugüne kadar ama portre yapamıyorum. Boncuk sanatı olduğu için portredeki ince detayları veremiyorum” diye konuştu. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir