‘Boren bizim hakkımız’

871

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şube Başkanlığı, dernek binasında Ramazan ayı boyunca devam edecek olan iftar programları düzenliyor.
Basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleştirilen iftar programında konuşan MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun, Ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

“İLÇELERİMİZDEKİ MADENLERE SAHİP ÇIKALIM”
Konuşmasında gündeme dair konulara da değinen Tosun, Bor ihtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için çalışma yaptıklarını vurguladı.
MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun, şunları kaydetti: “Bu çalışmanın en büyük, birinci derecede devam eden konusu, Sayın Cumhurbaşkanımızın bundan dört ay önce Bor iktisas organize sanayi sitesinin Türkiye’de bir ilde kurulacağını ve borla ilgili yapılacak yatırımların bu ile yönlendirileceğini söylemişti. Biz Kütahya MÜSİAD olarak Türkiye’nin bor rezervinin yarısından fazlasına sahip olan Kütahya’mıza Emet ve Hisarcık ilçelerimizdeki madene sahip çıkalım ve Bor ihtisas organize sanayi bölgesinin Kütahya da kurulmasını sağlamak için bunun ile ilgili çalışmalara başladık.

“CUMHURBAŞKANIMIZI 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA DAVET ETTİK”
İlk önce MÜSİAD genel merkezine giderek genel başkan ile bu konu üzerine çalışmalar yapacağımıza ve bununla ilgili destek vermelerini ricada bulunduk. MÜSİAD genel başkanımız Abdurrahman Karal bu konuda Kütahya’nın arkasında olacağını söyledi ve bizim bundan aldığımız cesaret ile ilk önce Ankara’da BOREN’i ziyaret ettik, görüşmelerimiz oldu, kendilerini Kütahya’ya davet ettik. Ramazandan sonra da uygun bir zamanda BOREN Başkanını Kütahya’da misafir edip ona Kütahya’yı ve çalışmalarımızı anlatacağız. Daha sonra MÜSİAD genel kurulunda Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağını bildiğim iz için genel başkanımızın da onayı ile Cumhurbaşkanımıza anneler günü hediyesi için annesi ile olan fotoğrafını filmografi sanatı ile yaptırdığımız tabloyu Kütahya MÜSİAD olarak hediye ettik. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızı 30 Ağustos Zafer Bayramına davet ettik.

“BOR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ RAPORU CUMHURBAŞKANIMIZA SUNACAĞIZ”
Bor İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için rapor hazırladık ve bu raporu en kısa zamanda Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Dumlupınar Üniversitesi Rektörü ile rapor ile ilgili çalışmalar yaptık. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra raporumuzu sunup şimdiye kadar Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Ankara illerinin talip olduğu bor organize iktisadi sanayi bölgesine Kütahya MÜSİAD olarak biz talip olduğumuzu Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. İnşallah başarılı oluruz. Borla ilgili fabrikaların Kütahya’da kurulması için bir öncülük yapmış oluruz. Bunları yapabilmemiz için Valimizden, Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz. Bu konuda inşallah hep beraber çalışıp bu birlikteliğimizle Kütahya’ya bor organize sanayiyi getireceğiz. Bundan başka projelerimizde var ama öncelik olarak bu konu üzerinde çalışıyoruz. Bazı noktalara geldikten sonra diğer projelerimizle ilgili Kütahya’nın sanayisinin artması, kalkınmasının hızlanmasıyla ilgili projelerimiz var. MÜSİAD’ın imkanlarını Kütahya’da kullanmaya çalışacağız. Bu akşam ki iftarımıza katılımda bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir