Engelliler Haftası Etkinlikleri

864

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle Engelliler Haftası Tertip Komitesi tarafından “10 Mayıs Dünya Engelliler Haftası” programı düzenlendi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde düzenlenen programa; Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Alim Işık, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Kamil Çelik, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, engelliler ve yakınları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Vali Dr. Ömer Toraman yaptı.
Kütahya’da engellilere yönelik özveriyle çalışan birçok dernek olduğunu belirten Vali Dr. Ömer Toraman, Engelliler Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulmasıyla birlikte engelliler için faaliyette bulunan tüm STK’ların tek bir çatı altında buluşturularak kuvvetlerin birleştirildiğini ve bu sayede istişare zemini oluşturulduğunu söyledi.
Engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik hayatta daha görünür olması yönünde Türkiye’nin çok ciddi yol kat ettiğine dikkat çeken Vali Toraman, önemli bir zihniyet değişimi yaşandığını aktardı.

“FARKINDALIK YARATACAK”
Düzenlenen etkinliklerin farkındalık oluşturacağının altını çizen Vali Dr. Ömer Toraman, “Engelli vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve güvende olmalarını temin edebiliyorsak vazifemizi yapıyoruz demektir. Aksi takdirde yürüttüğümüz hizmetleri sorgulamamız lazım. Bu ve benzeri etkinliklerin niteliğinin ve etkisinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bunların muhakkak düşüncemizde dahi olsa bir değişime yol açacağına, farkındalık yaratacağına inanıyorum” diye konuştu.
Engelli ailelerin duygu ve düşünceleri paylaştığı program engelli bireyler yararına faaliyet gösteren STK’ların tanıtım videoları ile devam etti.
Programın ardından Vali Dr. Ömer Toraman, bedensel ve görme engelli başarılı sporcuları tebrik edip ödüllerini verdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir