Kitap okuma yarışmasında Görkemli ödül töreni

950

Kütahya’da, bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 6 bin öğrencinin katıldığı kitap okuma yarışması için görkemli bir ödül töreni düzenlendi. Protokol üyeleri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende adeta görsel bir şölen yaşandı.

SEVİNÇ, MUTLULUK VE GURURLA
Kütahya’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir Sen Kütahya Şubesi iş birliğiyle bu yıl 5’incisi düzenlenen Ortaokullar ve Liseler Arası Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma Yarışması’nın ödül töreni, yeni spor salonunda düzenlendi.
Katılımın yoğun, coşkunun hakim olduğu törende öğrenciler hediyelerin sevincini yaşarken öğretmen ve veliler de yarışmada elde edilen başarının haklı gururunu yaşadı.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR
Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 nolu şube başkanı Fatih Köse, saygı duruşunda bulunma, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende yaptığı açış konuşmasında kitap okuma yarışması programına başından itibaren destek veren herkese teşekkür etti. Köse, “Okumak gibi bu soylu eyleme destek veren herkesten rabbim razı olsun. 4 yıl önce başlattığımız bu projemizde o dönemin belediyesinin de destekleriyle toplamda 448 bisiklet, dereceye giren öğrencilerimizin oldu. Bu katkıyı sunan önceki dönem belediye başkanımız sayın Kamil Saraçoğlu’na, sayın valimiz Ömer Toraman’ın şahsında ödül törenimizde bizleri yalnız bırakmayan bütün konuklarımıza ve diğer tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Bize yeni kapılar açan Rabbimize hamd olsun. Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimize jest yapan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİZ YENİ BELEDİYE BAŞKANIMIZLA BU GÜZEL PROJEYİ YARINLARA TAŞIMAYI ARZU EDERİZ”
Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kütahya Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte projemizi bu yıl da devam ettirmek üzere 5 Aralık’ta protokolümüzü yeniledik. Seçim sonrasındaki görev değişiminin ardından yeni belediye başkanımıza hayırlı olsun dileklerimizle protokolle ilgili hatırlatmalarda bulunduk. Sayın Başkanımız, ‘Devlette devamlılık esastır’ diyerek kitap okuyan evlatlarımıza belediyenin bir taahhüdü varsa görevlerini yerine getireceklerini söyledi. Ancak 2 gün sonra protokolün altında Kütahya Belediye Başkanının sıfatıyla imza atılmasına ve görüşmelerimizde mutabık kalmamıza rağmen projede yer alamayacaklarını telefonla ifade etti. Biz yeni belediye başkanımızla bu güzel projeyi yarınlara taşımayı arzu ederiz. Kendilerinin bu çapta büyük projeler geliştirerek, Kütahya’nın kültürüne ve öğrencilerin gelişimine katkıda bulunabileceklerini ümit ediyorum.”
“EĞİTİM FAALİYETLERİNİN
ÖZÜ İNSANIN KENDİSİNİ
GELİŞTİRMESİDİR”
Kütahya Valisi Ömer Toraman, törende yaptığı konuşmada, eğitim faaliyetlerinin özünü, insanların kendisini geliştirmesinin oluşturduğunu belirtti.
Aileden başlayıp okulla devam eden bütün gayret ve çabaların gelişime katkı sağlamak adına yapıldığını dile getiren Toraman, şöyle konuştu: “Bu katkıyı yalnızca bilgi aktarmak olarak algılamıyoruz, bu şekilde değerlendirmiyoruz. Kişisel yeteneklerimizin gelişmesi, okuma, anlama, dinleme, sosyal beceriler gibi yetenekleri kazandığınız taktirde hem memleketinize daha fazla katkıda bulunabileceksiniz hem de kendinizi daha iyi yetiştirmiş olacaksınız. Her neslin üzerine düşen vazifelerden bir tanesi de kendisinden önceki nesillerden devraldığı tarih, kültür ve medeniyet şuurunu kendisinden sonraki nesle aktarabilmektir. Şu anda bizim neslimizin gayreti de budur. Bugün düzenlenen bu etkinliğin bu çerçevede düzenlenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum.”
KÜTAHYA 81 İLE ÖRNEK OLDU
Kütahya’da başlayan ödüllü kitap okuma yarışmasının Kütahya’nın örnekliğinde 81 ilde benzer organizasyonların yapıldığını anımsatan Selvi, şöyle konuştu: “Eğer bir idealiniz varsa ve onu tearuz ettirebiliyorsanız, beklentilerinizin olması hakkınızdır. Ancak köklerinden kopmuş toplumların geleceğe dair cümleleri rüzgarın önündeki saman çöpünden ibaret olur. Ama bugün burada memnuniyetle görüyoruz ki yalnızca kendinizi değil, kitap okumayı, bilgiyi, bilmeyi ve toplumumuzun geleceğinin inşasını adeta bir kazak örer gibi ördüğünüzü görüyorum. Eğer bir başarı hikayesinden söz edilecekse çağ nüfusuyla rekabet edebilen gençlerimizi hazırlamak mecburiyetindeyiz. İşte eğitimin, okumanın geçmişin birikimiyle, geleceğin inşası için gününe dair yapması gerekenleri başarıyla yapan nesillere sahip olanlar geleceğin kurucuları ve yönlendiricileri olacaktır.”
Yapılan çalışmaların, bu azmin ve gayretin göstergesi olduğunu da ifade eden Selvi, başarabilmenin teminatının ecdadın başardıkları olduğunu da sözlerine ekledi.

“OKUMANIN İBADET SAYILDIĞI BİR KÜLTÜRDEN GELİYORUZ”
Okumanın şimdinin ve geçmişin en saygın eylemi olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de, “Bizler, ilk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak, okumanın ibadet sayıldığı, kitabın, yazının ve okumanın mukaddes sayıldığı bir kültürden geliyoruz. Tarihimiz, ömrünü okumaya adamış kahramanların destanlarıyla yazılmıştır. Her konuda olduğu gibi okuma konusunda da ecdadımıza layık olmalı, geçmişin gerisinde kalmamalıyız. İnsana özgü çok kıymetli bir hazine olan okumak, çağdaş toplum yolunda düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirmekle doğrudan ilişkilidir. 21. yüzyıl becerilerinden olan teknoloji okur-yazarlığı, okuma eyleminin şekil değiştirse de öneminin devam ettireceğini ifade etmektedir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 6 bin öğrencinin katıldığı yarışmada 3 kategoride dereceye giren 129 öğrenciye bisiklet hediye edilirken her kategorinin ilk 3 yarışmacısına da çeyrek, yarım ve tam altın hediye olarak verildi.
Mehter takımının da gösteri yaptığı törende, yarışmaya destek olanlara ve danışman öğretmenlere de plaket takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir