Meydan boş kaldı

913

Kütahya’da her yıl çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve öğrenci grupları tarafından yapılan 1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları yapılmadı.
1 Mayıs nedeniyle Hak-İş Kütahya İl Başkanı Nazif Demir, sendika binasında bir basın açıklaması yaptı.
Türk-İş ve bağlı sendikalar Kocael’de, Hak-İş ve Memur-Sen ise Şanlıurfa’da meydanlarda kutlama yaptı. Kütahya’da ise Hak-İş Kütahya İl Başkanı Nazif Demir, sendika olarak 1 Mayıs’ı tüm Türkiye’de kutladıklarını belirtti.
Tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün alanlarda olduklarını dile getiren Demir, şunları kaydetti:
“1 Mayıs’ı, hep birlikte, coşkuyla, heyecanla kutluyoruz. Biz sendika olarak ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. Şanlıurfa başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında emekçilerin taleplerini gür bir sesle haykırmak için alanlardayız. Konfederasyon olarak belirlediğimiz bazı temel konularımızı dile getirmek istiyoruz. İşsizlik, kayıt dışı, enflasyona karşı adil sürdürülebilir sosyal model istiyoruz. Örgütlü işçi, güvenceli istihdam, işsizlik mutlak değil, istihdam imkansız değil. Kıdem tazminatında hak kaybı değil, kazanım istiyoruz. İstihdam, üretim, yatırım, örgütlenme, KİT’ler dahil taşeronların istisnasız tamamına kadro istiyoruz. 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümünü istiyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir