Yaya önceliğinde Denetimler artıyor

946

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 il valiliğini trafikte yaya önceliği konusunda uyardı. Emniyet ve jandarma trafik birimleri bugünden itibaren trafikte yaya önceliği denetimlerini artırıyor.

İHLALLERE ‘TRAFİK KURAL İHLALİ TESPİT TUTANAĞI’
Tüm kolluk personeli görevi esnasında veya dışında, trafik ışığı bulunmayan yaya, okul geçitleriyle kavşaklarda, yayalara öncelik vermeyen sürücülere ‘trafik kural ihlali tespit tutanağı’ düzenleyebilecek. Yayaların kaldırım yerine taşıt yolunda yürümelerine neden olan kaldırım üstü araçların parklanmalarına izin verilmeyecek.
Emniyet ve Jandarma trafik birimleri bugünden itibaren yıl boyunca özellikle kazaların çok yaşandığı Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri başta olmak üzere tüm günlerde cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirme-makas atma ihlallerinin yanında trafikte yaya önceliği denetimlerini de artıracak.

81 İLE YAYA ÖNCELİĞİ- GÜVENLİĞİ GENELGESİ
Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamayan, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeyen sürücülere gereken cezai işlem uygulanacak. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği’ne Bakan Süleyman Soylu imzalı “Yaya Önceliği/ Güvenliği” genelgesi gönderdi.

“YAYALARIN DA KURALLARA UYMASI GEREKİYOR”
Yaya önceliği uygulamasının ardından birçok sürücü yayaların da birçok yerde kural ihlali yaptığını belirtti. Yaya önceliğinin belirli alanlarda olduğunu ifade eden sürücüler, “Birçok vatandaşımız kendilerine geçiş önceliği tanınan alanların dışında, araç trafiğinin olduğu herhangi bir yerde geçiş yapmak istiyor. Bunu da yaya önceliği olarak değerlendiriyor. Bu şekildeki geçişler adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Sürücüler kadar yayaların da geçiş üstünlüğü olan yerleri bilmesi gerekiyor.” diye konuştular.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir