Yetim Gülerse Dünya Güler

966

Yetim dayanışma günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte yetim çocuklar, Kütahya Off Road grubu üyelerinin özel tasarımlı arazi araçlarıyla şehir turu atarken kentteki motorcu grupları da etkinliğe motorlarıyla katılarak destek verdi.
Kütahya’da yetimler kendileri için düzenlenen programda, özel tasarımlı arazi araçlarıyla şehir turu atmanın ve ardından doğum günlerini kutlamanın heyecanını yaşadı.
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen etkinlik kapsamında, Kütahya Off Road Grubu üyeleri, yetim çocukları özel tasarımlı arazi araçlarına bindirerek bir süre şehir içinde gezdirdi.
Etkinliğe kentteki birçok motorcu grubu da motorlarıyla katılarak destek verdi.
Daha sonra yine arazi araçlarıyla Hacıazizler mevkisine getirilen çocuklar burada dernek gönüllüsü abla ve ağabeylerinin destekleriyle fidan dikti.
Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, burada yaptığı konuşmada, henüz küçük yaşlardaki çocuklara ağaç sevgisinin kazandırılması adına düzenlenen etkinliğin önemli olduğunu belirtti.
Etkinliğin sivil toplum kuruluşu ile kamu işbirliğinde yapılıyor olmasının da ayrı önem taşıdığını dile getiren Ertekin, şunları söyledi:
“Derneğin sadece yerelde değil, Türkiye ve hatta dünya çapında çalışmalar ve faaliyetler yapıyor olması sosyal yardım anlamında çok güzel. Derneğin Kütahya’da aktif bir şekilde çalıştığına şahitlik ediyoruz. Faaliyette emeği geçen arkadaşları tebrik etmek istiyorum. Gönüllü bir çalışma olarak geleceğimize ve çevremize verilen bu hizmetin daim olmasını diliyorum.”
Yetim hatıra ormanı etkinliğinin bu yıl 5’incisini düzenlediklerini ifade eden dernek başkanı Mustafa Yenipazar da 5 yılda yaklaşık 5 bin civarında fidan diktiklerini aktardı.
Yenipazar, Kütahya Off Road ve motorcu gruplarının etkinliğe destek vermesinin ayrı bir heyecan kattığını belirterek, şöyle devam etti:
“5 yıldır bizim için tahsis edilen alana fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 500 civarında fidanın dikimi ile beraber, önceki senelerde dikimi yapılan fidanlarımızın bakımını da yapıyoruz. Böylelikle bir yetim hatıra ormanı oluşturmuş olduk. Etkinliğime önümüzdeki yıllarda da yine bize gösterilecek yerlere fidan dikimimizi devam ettireceğiz.”
Kütahya Off Road ve motorcu gruplarının temsilcileri de yetim çocuklarının yüzlerini güldürebilmek adına etkinliğe destek olduklarını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Fidan dikme etkinliğinin ardından Belediye Sosyal Tesislerinde yaklaşık 100 yetim çocuk için doğum günü programı düzenlendi.
Hazırlanan pastaların üzerindeki mumları üfleyen çocuklar gönüllerince eğlendi.
Etkinlikte, destek veren kurum ve gruplara teşekkür plaketi takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir