Kütahya korolarla şenlendi

2214

Kütahya Belediyesi ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğindeki “6. Ulusal Korolar Şenliği” 7 ilden bin 100 öğrencinin katılımıyla düzenlendi.
Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen şenlikte Kütahya’nın yanı sıra, Afyonkarahisar, Aydın, Bilecik, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Manisa ve Muğla illerinden 32 koroda görev alan anasınıfı, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarındaki bin 100 öğrenci yeteneklerini sergiledi.
Şenliğe katılan anasınıfı öğrencilerinden oluşan korolar ile diğer öğrenciler katılımcılardan büyük alkış aldı.
Şenlikte konuşan Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mustafa Demir, araştırmalara göre, koro disiplini edinen çocukların günlük hayatlarında daha ilkeli ve çalışkan olduğunu söyledi.
Koro faaliyetlerinin eğitim için oldukça önemli olduğunu belirten Demir, şöyle konuştu:
“Eğitim, bireyin doğuştan getirdiği gizil güçlerini, belli bir süreç ve plan dahilinde istenilen davranış değişikliğini oluşturarak ortaya çıkarma fiilidir. Bu gizil güçlerden biri olan müzik, yeteneğin ortaya çıkmasında müzik eğitimi büyük önem arz etmektedir. Bu eğitim koro eğitimi ile de desteklenirse daha büyük adımlarla ilerleyebilmekte ve daha etkinli bir müzik eğitimi gerçekleşebilmektedir. Koro eğitimi, öğrencilerin sadece müzik yeteneklerini geliştirmekle kalmayıp öğrencilerin pozitif tutumlar kazanmasını sağlayarak eğitim sistemine ciddi katkıları olmaktadır. Öğrenciler korolarda şarkılar söylerken eğlenmekte, eğlenirken de öğrenmektedir.”
Korolar şenliğinin bu yıl 6. Düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını da ifade eden Demir, “Yapılan araştırmalara göre, koro disiplini alan öğrencilerin günlük hayatlarında daha ilkeli ve çalışkan olduklarını, duyarlı ve titiz davrandıklarını, bireysellik yerine takım ruhu anlayışı kazandıklarını göstermektedir. Öğrencilerimizi yarışma stresi olmadan eğlendirerek yeteneklerini sergilemelerine imkan sağlamak amacıyla düzenliyoruz. Onlara toplum önünde yeteneklerine sergileme fırsatı sunarak medeni cesaret kazandırmayı, öz güvenlerini de geliştirerek sanat eğitimlerine destek vermeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
Katılımcı öğrencilere katılım belgelerinin verildiği şenliğe, Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bahar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı üniversitelerin müzik ve konservatuvar bölümlerinden akademisyenler ve öğrenci velileri katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir