TKDK’dan 1,5 milyar lira bütçeli 5. çağrı

1210

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından açıklanan 1,5 milyar lira bütçeli IPARD II Beşinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında proje kabulleri başladı.
TKDK Kütahya İl Koordinatörü Vekili Ahmet Yazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Şubat’ta yayımlanan IPARD II Beşinci Çağrı İlanı kapsamında desteklenecek olan sektörlere ilişkin projelerin, TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğünce 8 Nisan’dan itibaren kabul edilmeye başlandığını söyledi.
Başvuruların hayvancılık yatırımları için 17 Mayıs’a kadar, işleme ve pazarlama ile ilgili yatırımlar için ise 24 Mayıs’a kadar devam edeceğini aktaran Yazar, şunları kaydetti:
“Toplam bütçesi 1,5 milyar lira olan 5. çağrı döneminde, et ve süt besiciliği, kanatlı hayvan (hindi, kaz, broyler) yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, et ve süt işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, peynir altı suyu işleme tesisleri, kesimhaneler, su ürünleri işleme tesisleri, meyve sebze işleme ve depolama tesisleri gibi sektörlerde gerçekleştirilecek yatırımlara hibe desteği sağlanacak. Hibe desteği sektörlere göre değişmekle beraber, uygun yatırım tutarının en az yüzde 40’ı en fazla yüzde 70’i şeklindedir. Ayrıca IPARD desteği ile yapılan yatırım harcamaları KDV’den muaftır.”…82’de
Yazar, 5. çağrı dönemi için ayrılmış olan bütçeden mümkün olan en fazla payı Kütahya’ya kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.
Girişimcileri yatırım yapmaya davet eden Yazar, “Modern ve sürdürülebilir işletmelerin hayata geçirilmesi için çiftçilerimizi, iş kadınlarımızı, iş adamlarımızı ve genç girişimcilerimizi yatırım yapmaya davet ediyorum. Yatırımcılarımızın geri ödemesiz olarak sunulan hibe desteğinden yararlanmaları için TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü olarak gereken her konuda bilgi paylaşmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir