‘İkametinizi Kütahya’ya alın’

1030

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Belediye başkan adayı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’da yaşayıp da ikameti burada bulunmayan vatandaş ve öğrencilere çağrıda bulundu.

“250 BİNE GÖRE GELEN BÜTÇE İLE 300 BİN KİŞİYE HİZMET VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Kütahya nüfusunun yaklaşık 250 bin olduğunu belirten Işık, iller bankası aracılığıyla gelen bütçenin bu nüfus oranına göre geldiğini ancak ikameti burada olmayan yaklaşık 50 bin civarında vatandaş ve öğrenci olduğunu belirterek, ikameti Kütahya’da bulunmayanların ikametlerini Kütahya’ya taşımalarını istedi.
Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Kütahya’mızda merkez nüfus 250 bin civarında. Dolayısıyla genel bütçeden iller bankası aracılığıyla gelen para kişi başı para ile birlikte toplamda bu nüfus üzerinden geliyor. Ama bu memleketin belediyesinin hizmet ettiği kesim yaklaşık 300 bin. 50 bine yakın öğrencimiz var veya burada olup ikameti burada olmayan vatandaşlarımız var. Geçtiğimiz günlerde üniversitemizdeki öğrenci kulüplerinin başkanları ve temsilcileri ile bir toplantıda bir araya geldik. Onlardan istirhamım şu oldu: Bu memleketin sosyal dokusuna, yönetimine, kültürüne, kaderine ortak olmak istiyorsanız burada bulunmanın gereğini yerine getirmeniz gerekiyor. Kütahya belediyesinin bazı hizmetlerinden doğal olarak şikayetçi olabilirsiniz ama bu şikayetin kaynağına baktığımız zaman sizin de vatandaşlık görevini yerine getirmediğiniz gerçeği ortaya çıkar. Çünkü 250 bin kişi için bütçeden pay alan Kütahya Belediyesi bu para ile 300 bin kişiye hizmet etmeye kalkışırsa doğal olarak size verilen hizmetin kalitesi düşer. 50 bin fazla kişiye aynı para ile hizmet etmeye kalktığınızda bunun bir kaynak eksikliği ve hizmet düşüklüğü olacağını bilmeniz gerekir dedim.”

“BU KONU KİMİN, KİME NE YÖNDE OY KULLANACAĞI İLE İLGİLİ DEĞİL”
“Aralık ayı sonuna kadar Kütahya’da bulunan ama ikametini bugüne kadar buraya almamış olan vatandaşlarımıza ulaşmak üzere, ikametlerini Kütahya’mıza almaları yönünde mesaj vermek istiyorum” diyen Işık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kimin, kime ne yönde oy kullanacağı ile ilgili bir konu değil, Kütahya’da yaşamanın bir bedeli var. Bu bedel buraya yapılacak katkı ile birlikte Kütahya’mıza gelecek ek kaynağında buraya aktarılması için önemli bir bedel. Dolayısıyla bu gençlerimizi ikna etmemiz lazım. Onlara şunu söyledim: Sizin adınıza gelecek paranın her kuruşu yine burada olan gençlerimize harcanacaktır. 2-3 alternatifli size bir yol göstereceğiz. Bazılarınız ulaşım desteği olarak bunu kullanmak isteyebilirsiniz. Bazılarınız da su bedelinden düşmek üzere bunu kullanabilirsiniz veya bazılarınız da sosyal harcamalarda bunu kullanmak isteyebilirsiniz. Örneğin belediyemizin anlaştığı bazı esnaflarımızla yapacağını bazı alışverişlerinizde bu kartlarınıza yüklenen krediyi kullanmış olacaksınız. Dolayısıyla sizin adınıza gelen para size harcanırken, o para Kütahya’mızın esnafında kalacak, doğal olarak belediyemizin hizmet kalitesini de yükseltecektir dedim.”

“BU AY SONUNDA KADAR ADRES TAŞIMASI DAHA KOLAY”
Aralık ayı sonuna kadar adres taşıma işlemlerinin daha kolay olabileceğini de kaydeden Işık, “Bu ay sonunda kadar adres taşıması daha kolay. Ay sonunda sonra bazı belgeler isteyecekleri için mümkünse bunun gündeme taşınmasını istiyorum. Kütahya’mızın bir derdi olarak geleceğe yapılacak önemli bir katkı olacağını düşünüyorum. Bu, yılların sorunu. Kim gelirse gelsin 100 birimlik para ile 150 birimlik kişiye hizmet etmenin karşılığında mutlaka 50 birim hizmet eksilmesi veya kalite düşürmesi söz konusu olacaktır. Küçümsenmemesi gerekir; 5 bin öğrenci bile gelse 5 bin nüfuslu yeni bir ilçe kuruyorsunuz demektir. Buraya birkaç tane yeni ilçe kuracakmış gibi nüfus akımını sağlayabiliriz. Hem Kütahya’mızın sosyal dokusunda hak ettikleri yeri hem de Kütahya’mız açısından onlara verilmesi gereken kaliteli hizmeti ancak bu şekilde sağlayabiliriz” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir