Kütahya’da Kur’an-ı Kerim’i Güzel okuma yarışması

926

Kütahya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, bayanlar arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenlendi.
Kütahya Ülkü Ocakları il başkanlığında düzenlenen yarışmada ortaokul, lise ve üniversite kategorilerinde 14 yarışmacı Kur’an-ı Kerim’i en güzel okumak için birbirleriyle yarıştı.
Yarışma koordinatörü ve Kütahya Ülkü Ocakları bayanlar birimi başkanı Ebru Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayanlar arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının bu yıl ilk defa düzenlendiğini belirtti.
Yarışmaya gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Tosun, şunları kaydetti:
“Kütahya Ülkü Ocakları olarak birçok çalışma ve etkinlik yapıyoruz. Daha önce erkekler tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasını bu kez de kadınlarımızı bir adım daha ön plana çıkarmak adına bayanlar arasında düzenledik. Kur’an okunan yerde kimseye zarar gelmez. Biz burada, ocağımızda çocuklarımıza Kur’an, vatan, millet aşkını aşılamaya çalışıyoruz. Biz kadınlar olarak her zaman ve her yerde varız. Yarışmaya, ortaokul, lise ve üniversite kategorilerinde 14 yarışmacı katıldı. Bu bizim için iyi bir sayı. Çünkü yarışmayı ilk defa düzenliyoruz. Katılım oldukça yoğun olduğu için bu programımızı önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz.”
Tosun, yarışmada derece elde eden yarışmacıları tablet ve altınla ödüllendireceklerini de sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir