Atık Su Arıtma Tesisi’nin Kesin kabulü yapıldı

1061

Tavşanlı Belediyesi’nin büyük projelerinden birisi olan ve geçtiğimiz yıl faaliyete alınan Atık Su Arıtma Tesisi’nin verileri yüz güldürürken, yapılan kontrollerin ardından kesin kabulü gerçekleştirildi.
Tavşanlı Belediyesi’nin büyük yatırımlarından olan Atık Su Arıtma Tesisi’nin test aşaması tamamlanarak kabulü yapıldı. İlçede alt yapı sorunları aşıldıktan sonra projelendirilen ve hızla inşa edildikten sonra 13 Ekim 2017’de havuzlara su alınmaya başlanan tesis tam kapasiteyle çalışmaya başladı.
Projenin yüklenici firma yetkilileri ve Belediye personeliyle birlikte çalıştırılan tesis 1 yıllık sürecin ardından tamamen Belediye’ye devredildi.
Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Atabay, Mehmet Ali Akar ile ilgili birim amirleri, Firmanın proje Müdürü Süleyman Kahyaoğlu ve Tesis sorumlusu Sevi Nalbantoğlu’nun katıldığı protokol imza töreni öncesinde Atık Su Arıtma Tesisi’nin tüm alanları incelenerek sorunsuz çalıştığına dair gözlem yapıldı.
Adronos çayını kirletmeyen bir ilçe olmanın haklı gururunu yaşayan Tavşanlı halkına bu tesis günde 10 bin M3 evsel atığı temizleyerek hizmet veriyor. Tesis toplam 21 Milyon 250 bin TL’ye mal oldu.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir