Onkolojik Cerrahi Konseyi kuruldu

1379

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser hastalarına kolaylık sağlamak amacıyla, Onkolojik Cerrahi Konseyi kurulduğu bildirildi.
Onkolojik Cerrahi Konseyi üyeleri, Gastroinestial sistem Onkoloji ve Meme Kanseri Hastalarının tanı, tedavi ve takip planlarına karar vermek için her hafta toplandıkları belirtildi.
Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, Onkoloji Konseyinde, Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Genel Cerrahi, Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji ve Gastroenteroloji ve Patoloji Bölümlerinin katılımı ile, Genel Cerrahi Kliniğinden Prof. Dr. M. Cem Algın, Doç. Dr. Faik Yaylak ve Doç. Dr. Sezgin Zeren, Medikal Onkoloji Kliniğinden Uzm. Dr. Mustafa Şahbazlar, Radyasyon Onkolojisinden Uzm. Dr. Mustafa Gürol Celasun, Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Kliniğinden Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, Gastroenteroloji Kliniğinden Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Coşgun, ve Dr. Sami Evirgen olarak çalışmalarının sürdürdükleri ifade edildi.
Konsey hakkında bilgi veren Doç. Dr. Faik Yaylak şunları kaydetti: “Kanser, ülkemizde ölümlere neden olan en önemli hastalıktır. Fakat erken evre yakalandığında tedavisi mümkündür. Kanser tedavisinde hiç bir vaka basit ve sıradan değildir. Bu nedenle kanserin tanı ve tedavisi multidisipliner yaklaşımla yapılması gerekmektedir. Disiplinler arası olarak da adlandıracağımız multidisipliner çalışmanın amacı; kanserli hastalara en uygun ve en gelişmiş tedaviyi sunabilmektir. Hastalığın tedavisi için farklı disiplinlerden birçok doktorun ikinci görüşü ve bilimsel fikirleri çok faydalıdır. Hastanemizde kurulan “Onkolojik Cerrahi Konseyinin” hastaların gerek doğru tanıya, gerekse etkili tedaviye ulaşmaları için bir araç olarak hastaların hizmetine sunulmaktadır.”
Bir hastanın durumunun konseyde tartışılması o hastanın tedavisi açısından çok faydalı olduğuna dikkat çeken Yaylak, şöyle devam etti: “Patoloji, manyetik rezonans ve bilgisayarlı tomografi görüntüleri ile uygulanan tedaviler farklı disiplinlerden katılan tüm doktorlar tarafından yeniden gözden geçirilir ve aynı anda doktorlar yapılması gerekenler konusunda fikirlerini belirtirler. Bu durum hastalar için güvenlik hissi sağlarken; doktorlar da hastalarına alabilecekleri en iyi tedaviyi uygulama imkanı yakalar. Ayrıca hastalarımızın konforu açısından da faydalı olacak olan konsey hastalarımızın tek tek doktor dolaşmasını engelleyerek, farklı illere gitmesi olayını da ortadan kaldırmış olacaktır.”
Yaylak, konseyin kurulmasında desteklerini esirgemeyen, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya, İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir’e, Rektör Yrd. Prof. Dr. M. Cem Algın’a, Başhekim Doç. Dr. Orhan Özatik’e teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir