Kütahya Müftülüğü Külliyesi temel atma töreni

1059

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Dünyada bulunmuş olmamızın, yaratılış gayemizin en önemli hikmeti en iyi ve güzel işi yapmaktır. Hayır müesseseleri bizim için bir fırsattır, bir teşviktir.” dedi.
Erbaş, Kütahya Müftülüğü Külliyesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, günlerin efendisi cuma gününde diyani işlerin yönetilip, organize edileceği Mescid-i Nebevi’nin bir şubesi olan Kütahya Müftülüğünün temelini atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Din adamlarının kuruluşta olduğu gibi kurtuluşta da mührünü bastığını ifade eden Erbaş, şöyle konuştu:
“O din adamlarının daha güzel hizmet etmeleri, toplumumuza sahih dini bilgiyi ve doğru din hizmetini daha nitelikli daha kaliteli bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan bir müessesedir müftülük. Müftülüğün başındaki hocamız da müfti unvanıyla hem din hizmeti hem de din eğitim noktasında bugün sadece Kütahya’da bin 700 küsur hocamızın en uzak köylerimize varıncaya kadar İslam’ı milletimize ulaştırma noktasında büyük gayretler içerisinde olduğunu görmemiz gerçekten bizi çok mutlu etmektedir. Sevgili Peygamberimiz Mekke-i Mükerreme’den Yesrib’e hicret edip orayı Medine-i Münevvere haline getirmeye başladığında yaptığı ilk iş, Mescid-i Nebi’yi inşa etmek oldu. Diyanet hizmetlerini, diyanet işlerini Mescid-i Nebi’den yönetti Peygamber Efendimiz. O açıdan ‘Mescid-i Nebi’nin bir şubesi’ dedim. Müftülüğümüzün bütün çalışanları sizlerin iş birliği ve gayretiyle buradan sahih dini bilgiyi, bütün insanlarımıza ulaştırmaya çalışacaklar.”
“Hayır müesseseleri bizim için bir fırsattır”
Erbaş, Peygamber Efendimizin insanları hayır yapmaya teşvik ettiğine değinerek, Kur’an-ı Kerim’de de pek çok ayette kulların hayra teşvik edildiğini belirtti.
Külliyenin tamamlanıncaya kadar “Bir tuğla da benden olsun” düşüncesiyle katkıda bulunanlar için o tuğlanın cennet azığı olacağına inandıklarını anlatan Erbaş, şunları kaydetti:
“Dünyada bulunmuş olmamızın, yaratılış gayemizin en önemli hikmeti en iyi ve güzel işi yapmaktır. Hayır müesseseleri bizim için bir fırsattır, bir teşviktir. Dünyada ne kadar yaşarsak yaşayalım ‘Oku bakalım kitabını’ denildiğinde önümüze amel defterimiz açılacak ve okuyacağız. Bugün 7 Eylül 2018 yılında Kütahya İl Müftülüğünün temel atma töreninde hazır bulunmuşuz. Bu güzelliği birlikte yaşamamızı o gün kitabımız açıldığında göreceğiz. Rabbim hep bu şekilde amel defterimizde güzelliklerimizi, hayır hasenatımızla oraya kaydedilmiş halimizi görmeye nasip eylesin. Duaların kabul olduğu bu mübarek günde, cuma gününde Rabbimiz bu hayır müessesesini, müftülük binasını ve yanındaki camiyi en kısa zamanda tamamlamayı ve Kütahya ilimizin bin 700 küsur noktasında görev yapan hocalarımızın, imamlarımızın, müezzinlerimizin daha nitelikli hizmet yapmasına katkı sağlamasını nasip eylesin.”
Erbaş, istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı’nda her okunduğunda “Amin” demeyi gerektiren bir dörtlüğü bulunduğunu anımsatarak, “İnşallah, bu ezanların, şehadetleri dinin temeli olan bu ezanların, ebediyen yurdumuzun üstünde inlemesini sağlayacak ve bu ezanların daha nitelikli, daha yoğun bir şekilde milletimizin dinlemesini sağlayacak bu müftülük binasının en kısa zamanda tamamlanmasını Rabbim nasip eyler. Katkı sağlayan herkesten Cenabıhak razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Erbaş, beraberindeki Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile birlikte butona basarak, İl Müftülüğü Külliyesi’nin temelini attı. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir