Toplu balık ölümlerini araştırdılar

1898

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ve İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Domaniç ilçesine bağlı Güney Köyü Deresi’ndeki balık ölümlerinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.
Milletvekili Gazel, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamasında Domaniç’te yaşanan balık ölümlerinin son derece üzücü olduğunu söyledi.
Dereyi kirleterek balık ölümlerine neden olanlara gerekli cezai müeyyidenin uygulanacağını belirten Gazel, şöyle konuştu:
“Domaniç, Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna şahitlik etmesinin yanında doğa harikası olan, sahip çıktığımız, sürekli reklamını yaptığımız ve bu konularda çalışma yaptığımız bir ilçemiz. Maalesef güney deremiz ile alakalı olumsuz bir gelişme olmuştur. Bununla ilgili kurum müdürlerimizin koordinatörlüğünde gerekli çalışmalar yapılarak bu işe sebep olan kurumlara öncelikle cezai müeyyide uygulandıktan sonra, burada bir strateji tespit edeceğiz. Bu deremizin eski haline dönüştürülmesi için ne yapılabilir, bunun üzerinde çalışacağız.”
AK Parti İl Başkanı Çetinbaş da alınan numuneler neticesinde derede kimyasal bir maddeye rastlanmadığını aktardı.
Bazen ortaya çıkan ihmallerin mühendislik hatasından, tesis hatasından kaynaklandığına işaret eden Çetinbaş, “Burada yaşanan balık ölümleri olduğu günden bu yana ilgili kurumlarımızla irtibattayız. Bu felakete neden olan hadiseyle alakalı firmanın da kimyasal bir meseleyle alakalı bir tesis olmadığı bizler ve hemşerilerimce biliniyor. Bilmeden bile zarar versek bizim en kıymetlimiz durumunda tabiatımız, şehrimiz, ilçemiz, köylerimiz dolayısıyla bununla alakalı en ciddi tedbirler ve kararlar alınacak.” ifadelerini kullandı.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir