İyi Bayramlar Kütahya

1229

İbadetlerle dolu Ramazan ayını geride bırakırken bugün Arefe Günü ihya edilecek. Rahmet, merhamet ve mağfiret ayı Ramazan sonunda İslam alemi yarın bayrama kavuşmuş olacak. Kütahya’da, 06:17’de kılınacak bayram namazının ardından protokol üyeleri ile vatandaşlar Ulu Cami avlusunda bayramlaşacak.
İHH KÜTAHYA’DAN
YETİMLERE BAYRAMLIK
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Ramazan Bayramı nedeniyle hayırseverlerin destekleriyle 55 yetime bayramlık elbise ve harçlık verdiklerini bildirdi.
Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan bayramı nedeniyle yetimleri unutmadıklarını ve onlar için bayramlık aldıklarını belirtti.
Ramazan ayı boyunca yürütülen kampanya çerçevesinde hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını aktaran Yenipazar, şunları kaydetti: Rabbimizin bizlere emaneti olan yetimlerimiz bizim için çok büyük bir önem arz etmektedir. Bizim kamil insan olma yolundaki mücadelemizde yetim kardeşlerimiz bizler için tutunacak dallar hükmündedirler. Onların bize olan ihtiyacından fazla belki de bizim onlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Yaradan onların varlığı ve içimizde bulunuşuna bizler için büyük sırla yüklemiştir. Bizler yetime sahip olan toplumların dünya ya hükmettiğini biliriz. Yetimi güldürenlerin kendi yüzlerinden de gülmenin hiç eksik olmadığını biliriz. Yetim güldüğünde dünya güler yetim ağladığında dünyada huzur kaçar. Bunun bilincinde ve fevkindeyiz. İşte bu bilinçle her yıl olduğu gibi bu ramazanda da yetimlerimiz için iftar programı düzenledik. Hayırseverlerimizin destekleri ile yetimlerimiz için bayramlıklar aldık. Aynı zamanda onlara harçlıklar verebildik.”
TÜRKİYE DİYANET
VAKFINDAN İHTİYAÇ
SAHİPLERİNE
YARDIM KOLİSİ
Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesinin kentteki 200 yardıma muhtaç aileye ramazan kolisi dağıttığı bildirildi.
Kütahya Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şube Başkanı Hüseyin Hazırlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının yardımlaşma ve infak ayı olduğunu belirtti.
Her yıl ramazan olduğu gibi bu yıl da gönüller arasında merhamet köprüsü kurmak için ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtmaya devam ettiklerini dile getiren Hazırlar, şunları kaydetti: “Dini duyguların yoğun yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye ulaştığı bu mübarek ramazan ayında fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılayarak, mübarek ramazan ayının manevi havasını teneffüs etmelerini sağlamak için gayret ediyoruz. İşte bu anlayış ve manevi sorumlulukla hareket eden Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya şubemiz olarak din görevlilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimizin görev bölgelerinde belirlediği ihtiyaç sahibi yaklaşık 200 aileye yine görevlilerimiz aracılığı ile ulaştırmaya çalışıyoruz. Yardım kolilerinin yanı sıra vakfımızın imkanları ölçüsünde nakdi yardımlarda da bulunmaya çalışıyoruz.”
TÜM TEDBİRLER ALINDI
Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Ramazan Bayramı dolayısıyla il genelinde bayram öncesi ve bayramda çıkabilecek her türlü olumsuzluğa karşı önlem aldıklarını bildirdi.
Halkın yoğun bulunduğu alışveriş merkezleri ve buna benzer bölgelerde yankesicilik, dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı emniyet ekipleri tarafından bilgilendirme yapıldığını belirten Çevik, şunları kaydetti: “Bayram tatili süresince umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek her türlü olumsuz olaylara karşı denetimler sıklaştırıldı. Tatil süresince birçok iş yerinin kapalı olması ve tatil amacı ile vatandaşların ikametlerinden ayrılması sebebiyle hırsızlık olaylarına karşı tedbirler artırılmıştır. Bu dönem süresince mezarlıklar sık sık kontrol edilecek. Özellikle vatandaşlarımızın dini duyguları ile ilgili zafiyetlerinden yararlanan şahıslara karşı gerekli tedbirler alınmıştır. Otogar ve tren istasyonunda görevli personelimiz, seyahat eden yolcuların güvenliği açısından bagaj ve eşyaların denetimleri konusunda, sürücüleri ve diğer yetkilileri uyaracaklardır.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir